آموزش طراحی و محاسبات تاسیسات برقی ساختمان (برآورد بار)
سطح: | پیشرفته |
مدرس: | مهندس محسن انتظاری |
نام فایل: | tme1215 |
مهندس محسن انتظاری
شرح دوره
همانطور که اطلاع دارید مهمترین وظیفه مهندسین طراح برق محاسبات صحیح جهت انتخاب تجهیزات برقی و مدارات برقی مناسب در نقشه های برق ساختمان است. بدون شک درصورتی که محاسبات صحیحی قبل از نقشه کشی برق انجام شود، نتنها ایمنی طرح تضمین خواهد شد بلکه اجرای تاسیسات برقی ساختمان بدون کاستی و از طرف دیگر بدون هزینه های اضافی انجام خواهد شد. البته در ساختمان های کوچک که شامل تجهیزات و مصرف کننده های ویژه ای نیستند معمولا با توجه به تجارب قبلی می توان بدون نیاز به محاسبات طراحی بسیاری از بخش های برقی را انجام داد. ولی هر چه ابعاد ساختمان بزرگتر شود و در آن تجهیزات برقی بیشتری مورد استفاده قرار گیرد انجام محاسبات اهمیت بیشتری پیدا کرده و بدون انجام محاسبات دقیق ایمنی پروژه تهدید خواهد شد. از سوی دیگر عدم انجام محاسبات دقیق می تواند با برآورد بیش از اندازه زیاد تجهیزات و مقاطع سیم ها و کابل ها موجب هدر رفتن سرمایه ها به دلیل استفاده از تجهیزات و لوازمی خواهد شد که طبق استانداردها مورد نیاز نبوده است. به هر حال نقشه های برقی ساختمان باید بر اساس ضوابط و استانداردها و طی محاسبات دقیق در بخش های مختلف طراحی گردد و در غیر اینصورت طراح نقشه مسئولیت اشکالات موجود در طرح را بر عهده خواهد داشت. ضمنا در صورت وجود اشکال در طراحی نقشه های برق مهندسین ناظری که بر اجرای صحیح نقشه نظارت دارند بایستی جهت رفع اشکالات آن گزارشات لازم را ارایه دهند. تمامی این موارد در صورت تسلط مهندسین برق بر محاسبات استاندارد در طراحی بخش های مختلف تاسیسات برقی امکان پذیر خواهد بود.
در این مجموعه سعی شده با جمع بندی تمامی منابع قابل استناد در بحث طراحی و محاسبات تاسیسات برقی و همچنین دستورالعمل های اجرایی در این زمینه یک مجموعه کامل و کاربردی جهت ایجاد دفترچه محاسبات استاندارد تاسیسات برقی ساختمان ارائه شود. در فصل های مختلف این آموزش چندین دفترچه محاسبات اکسل نیز جهت سرعت بخشیدن به کار شما در تهیه دفترچه محاسبات برق ارایه خواهد شد.
از جمله مهم ترین منابع مورد استفاده در تهیه این آموزش، مجموعه مباحث مقررات ملی ساختمان و در کنار اونها راهنمای طرح و اجرای تاسیسات برقی ساختمان ها، راهنمای طرح و اجرای تاسیسات برقی، ویرایش جدید نشریه 110، نشریه393 و همچنین استانداردهای IEE Wiring Regulations وSchneider electric installation guide وAbb swichgeer manual و siemens instalation handbook و Bsi و Nfpa هستند.
در فصل اول این مجموعه روش های صحیح برآورد بار بر اساس ویرایش جدید مبحث سیزدهم بطور کامل بررسی شده بطوری که از تابلوهای فرعی شروع کرده و تک تک مدارات را بر اساس نوع مصرف با ضرایب مصرف مناسب تعدیل کرده و تا تابلوی اصلی کنتوری پیش خواهیم رفت تا بتوان از نتایج آن در تعیین حداکثر درخواست و در نتیجه تخمین صحیح جریان مورد نیاز ورودی اصلی از منبع تغذیه و محاسبه سطح مقطع هادی ها و افت ولتاژ ها و همچنین انتخاب تجهیزات مناسب کنترلی و حفاظتی مدار توزیع استفاده کرد. ضمنا دفترچه محاسبات اکسل جهت برآورد صحیح بار در تمامی تابلوهای تکفاز و سه فاز ساختمان ارایه شده است.
کدام مخاطب به این آموزش نیاز دارد؟
مهندسین برق ناظر و طراح سازمان نظام مهندسی
دانشجویان مهندسی برق
◄ آموزش برآورد بار به روش محاسبه توان کل نصب شده و اعمال ضرایب همزمانی مناسب
◄ آموزش محاسبات برآورد بار برای یک ساختمان مسکونی هفت سقف به کمک دفترچه محاسبات اکسل
◄ بررسی ضریب همزمانی روشنایی بر اساس استانداردهای مختلف
◄ بررسی ضریب همزمانی پریز های برق بر اساس استانداردهای مختلف
◄ بررسی ضریب همزمانی تهویه مطبوع بر اساس استانداردهای مختلف
◄ بررسی ضریب همزمانی آسانسور بر اساس استانداردهای مختلف
◄ بررسی ضریب همزمانی تابلو برق بر اساس استانداردهای مختلف