جهت مشاوره برای خرید: 09376460416
انتخاب صفحه

آموزش جامع گزارش نویسی و اقدامات اداری مهندسین مکانیک (مخصوص مهندسین ناظر مکانیک)

بخش ها:8
سطح:پیشرفته
مدرس:مهندس محسن انتظاری
مدت زمان:3 ساعت 34 دقیقه

محسن انتظاری : استاد دانشگاه / مهندس طراح و ناظر سازمان نظام مهندسی ساختمان

متاسفانه بسیاری از مهندسان با وجود داشتن پروانه اشتغال به کار در شاخه نظارت تاسیسات مکانیکی جرئت نظارت‌کردن ندارند. ما به شما جرئت می‌دهیم. این روزها مهندس‌های بسیاری با وجود اینکه پروانه اشتغال دارند اما از پروانه اشتغال خود استفاده نمی کنند چرا؟ چون به گوششان رسیده است که مهندسان بسیار دیگری به خاطر تخلف‌های مالک‌ها یا بساز و بفروش‌ها در محاکم قضایی محکوم شده‌اند و مجبور به پرداخت خسارت‌های سنگین شده و یا حتی به حبس بروند.
من هم همین‌طور فکر می‌کردم. باورم این بود که این قانون است که مشکل دارد. حتی یادم نمی‌رود چشم‌های اشک‌آلود مهندسی را که می‌گفت: «اگر تمام درآمد زندگی‌ام را از روز اول جمع می‌کردم و چیزی نمی‌خوردم باز هم جوابگوی محکومیتم نمی‌شد.» و جالب بود که این دوست عزیز، کوتاهی را از مسئولان نظام مهندسی و سیستم آموزشی کشور می‌دانست. می‌گفت نظام آموزشی باید این موضوع را به من آموزش می‌داد نه حکم قاضی بنابراین نحوه آموزش گزارش نویسی مهندس ناظر مکانیک ساختمان نکته بسیار حیاتی برای جامعه مهندسین مکانیک می باشد.
از جایی به بعد به جای مقصر دانستن دیگران، شروع کردم به تحقیق کردن درباره وظایف مهندس ناظر مکانیک ساختمان و نحوه گزارش‌نویسی مهندس ناظر مکانیک ساختمان و… توانستم اطلاعات خوبی در این زمینه به دست بیاورم. توانستم با استفاده از این اطلاعات هم خودم و هم دوستانم را به کار نظارت تاسیسات مکانیکی ساختمان برگردانم.
اینجا بود که فهمیدم این قانون نیست که مشکل دارد بلکه مشکل اصلی، ناآگاهی و نداشتن دانش درستی از کاری است که می‌خواهیم به آن وارد شویم و در آن پیش برویم، ناآگاهی از مسئولیت‌های سنگینی که یک مهندس ناظر مکانیک بر دوش دارد و البته بدون آگاهی از این مسئولیت ها نباید به راحتی کار را بپذیرد. در غیر این صورت ممکن است سال‌ها برایش نگرانی و درگیری به همراه بیاورد.
درنهایت تصمیم گرفتم دانش و تجربه‌ای را که به دست آورده بودم جمع‌وجور کنم و در قالب یک پکیج آموزشی در اختیار همه کسانی بگذارم که در آغاز راه، مثل من آگاهی نداشتند.
غالبا مهندس‌های مکانیکی که محکوم شده بودند، یک نقطه اشتراک دردناک داشتند؛ آن هم «ندانستن» مواردی بود که اگر می‌دانستند، گرفتار نمی‌شدند. مثلاً می‌گفتند: «کسی به ما نگفته بود مسئولیت نظارت این بخش از کار هم با ماست!» و ما قصد داریم با ارائه آموزش گزارش نویسی مهندس ناظر مکانیک به شما تمام ابهام‌ها را برطرف کنیم تا متوجه مسئولیت‌های خود باشید و با این آگاهی بتوانید سازندگان را مطیع قانون کنید.
با آگاهی از این ابهام‌ها می‌توانید به کسب درآمد بیشتر از تخصصتان اطمینان بیشتری پیدا کنید و بازنده این بازی بزرگ نباشید و بدون درک مسئولیت‌ها نظارت نکنید. با نوشتن چند خط گزارش و نامه‌نویسی شما از شر دردسرهای بسیاری در کار نظارت مکانیک خلاص می‌شوید.
در این پکیج قرار نیست چک ‌لیست‌‌های به دردنخوری دریافت کنید که در زمان نظارت بر ساختمان آن‌ها را تیک بزنید! این محصول به شما دیدگاهی می‌دهد که بتوانید هوشمندانه در هر مرحله از کار، نقطه‌های حساس را تشخیص بدهید و به بهترین روش گزارش کنید و بهتر از خود دفاع کنید.
همه اطلاعاتی که باید از مرحله ارجاع کار تا صدور پایان کار داشته باشید؛ به صورت کاملاً اجرایی در دوره ی آموزش گزارش نویسی مخصوص مهندسین مکانیک در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
اطلاعات کامل درباره مسئولیت‌ها، وظایف مهندس ناظر مکانیک و مناسبات بین مهندس‌های ناظر مکانیک و سازندگان، طراحان، مجریان و مراجع صدور پروانه و … که محدوده مسئولیت و جوابگویی آن‌ها را در قبال مشکلات ساختمان را مشخص می‌کند. در مراحل مهم، متفاوت و حساس با دسته‌بندی و معرفی دقیق تخلفات، شیوه ثبت آن‌ها و برخورد با سازندگان اطلاعات کاملی ارائه شده است. آگاهی از آن‌ها و اعمال آن‌ها در کار، آینده و امنیت شغلی شما را در کار نظارت تضمین می‌کند.

تالیف گروهی ، پشتیبانی تلفنی

برنامه ریزی ، تدریس و بازبینی فیلم ها توسط گروهی از اساتید و دانشجویان انجام میشود تا خطاهای احتمالی را به حداقل برسانیم. همچنین در پاسخ به سوالات شما گروهی از متخصصین به شما کمک می کنند.

دانلود آنی/ ارسال سریع

لینک های دانلود بلافاصله پس از ثبت سفارش به پنل کاربری شما اضافه می شود و لینک دانلود به ایمیل شما هم ارسال میشود در صورت خرید پستی ارسال پستی به همراه کد رهگیری مرسوله در اولین ساعت اداری روز انجام می شود

بازگشت وجه در صورت نارضایتی

دوره ها در مهندس برتر به صورت گروهی مورد بازبینی قرار می گیرد. همچنین از کیفیت دوره های ارائه شده در مهندس برتر مطمئن هستیم در صورت نارضایتی وجه واریزی شما با احترام برگشت داده می شود.

تعداد فصل ها

تعداد دقیقه های آموزش

تعداد پشتیبانان

%

رضایت کاربران

شرح دوره

همانطور که اطلاع دارید علاوه بر مباحث فنی موجود در مقررات ملی ساختمان که مهندسین ناظر باید بر حسن اجرای آن نظارت داشته باشند بسیاری از قوانین و مقررات در منابع حقوقی و کیفری و همچنین منابع انتظامی نیز در حوزه مسئولیت مهندسین ناظر می باشد. البته با وجود مسئولیت های گسترده ای که در منابع مختلف قوانین و مقررات بر دوش مهندس ناظر قرار گرفته است چون مهندس ناظر در حوزه اجرا فعالیت نمی کند می تواند با انجام یک سری از اقدامات موثر، حتی درصورت بروز تخلفات در اجرای عملیات ساختمانی به وظیفه نظارتی خود عمل کرده و از خود صلب مسئولیت کند. از جمله این اقدامات ارایه دستور کارهای موثر به مالک و مجری ساختمان و همچنین ارائه گزارشات دقیق در نظارت مرحله ای پروژه ساختمانی می باشد. بنابراین در کنار نظارت بر حسن اجرای عملیات ساختمانی بر اساس مقررات ملی ساختمان، برقراری مکاتبات موثر و به موقع با مرجع صدور پروانه، نظام مهندسی، اداره کار و غیره جزو فعالیت های کلیدی و مهم ناظر ساختمان می باشد. برای دستیابی به این هدف در فصل اول سعی می کنیم با منابع مختلف قوانین و مقرراتی که در حوزه مسئولیت مهندسین ناظر هستند بطور کامل آشنا شویم.

◄ بررسی قوانین در منابع انتظامی در حوزه مسئولیت مهندسین ناظر
◄ بررسی قوانین در منابع فنی در حوزه مسئولیت مهندسین ناظر
◄ بررسی قوانین در منابع حقوقی و کیفری در حوزه مسئولیت مهندسین ناظر
◄ اولویت بندی قوانین در صورت تعارض بین آن ها

ویدیو معرفی فصل 1

شرح دوره

متاسفانه ماهیانه به طورتقریبی یکصد فقره حادثه ساختمانی در تهران رخ می دهد که در 80 درصد از این موارد پای مهندسان ناظر به محاکم قضایی گشوده خواهد شد و در 10 الی 20 درصد نیز مهندس ناظر مقصر یا مجرم شناخته می شود و محکوم به پرداخت دیه و یا تحمل مجازات حبس خواهد شد. از جمله قوانینی که به تقصیر مرتکب در ورود زیان و نحوه جبران خسارت پرداخته است می‌توان به قانون مجازات اسلامی، قانون مدنی و قانون مسؤولیت مدنی اشاره کرد که این قوانین در مواد خود، به حدود مسؤولیت زیان زننده و نحوه جبران خسارات زیان دیده پرداخته اند تا به این وسیله، بتوان شخص مقصر را شناسایی کرد و با توسل به آن خسارات وارده از سوی او جبران شود و شخصی که از رفتار مقصر، متحمل ضرر و زیان شده است، بتواند حقوق خویش را استیفا نماید با توجه به این که در بسیاری از پرونده ها برای محکومیت مهندسین ناظر به بالاترین سطح قوانین کشور یعنی قانون مدنی و قانون مجازات اسلامی استناد می شود لذا تسلط مهندسین با موادی از این قوانین که در حوزه مسئولیت آنان است بسیار اهمیت خواهد داشت.

◄ بررسی مواد مرتبط با مسئولیت مهندسین در قانون مدنی
◄ بررسی مواد مرتبط با مسئولیت مهندسین در قانون مجازات اسلامی

ویدیو معرفی فصل 2

شرح دوره

لزوم رعایت اصول ایمنی، بهداشتی و شهرسازی در ساخت واحدهای ساختمانی همواره در قوانین و مقررات شهری مورد توجه بوده است و قانون شهرداری ها مهم‌ترین بازوی قانونی شهرداری‌ها برای کنترل، پیشگیری و برخورد با تخلفات ساختمانی محسوب می‌شود. با توجه به اشاره مستقیم به وظایف مهندسین ناظر در قانون شهرداری ها بررسی این موارد از اهمیت زیادی برخوردار است. ضمنا شالوده وظایف مهندسین ناظر در مقررات ملی ساختمان در قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان و همچنین مبحث ۲ مقررات ملی و آیین نامه های اجرایی آن می باشد. در این فصل سعی شده تمامی مواد مرتبط با مسئولیت مهندسین در منابع فوق مورد بررسی قرار گیرد.

◄ بررسی مواد مرتبط با مسئولیت مهندسین در قانون شهرداری ها
◄ بررسی مواد مرتبط با مسئولیت مهندسین در قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان
◄ بررسی مواد مرتبط با مسئولیت مهندسین در مبحث ۲ مقررات ملی

ویدیو معرفی فصل 3

شرح دوره

بدون شک آگاهی از فرآیندهای اداری برای شروع هر عملیات ساختمانی در نمایان ساختن جایگاه مهندس ناظر ساختمان اهمیت ویژه ای دارد. این فرآیندها بطور شفاف در مبحث دوم مقررات ملی ساختمان طراحی شده است. ضمنا نظارت در ساخت و ساز شهری در تبصره ۷ ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ها، نظارت مستمر نامیده شده است. بنابراین تعریف این نوع از نظارت می تواند انتظارات از نحوه عملکرد ناظران ساختمان را در طول دوره نظارت مشخص سازد.

◄ بررسی فرآیندهای اداری شروع عملیات ساختمانی
◄ تعریف نظارت مستمر در نظام مهندسی ساختمان
◄ بررسی وظایف ناظر مستمر در سازمان نظام مهندسی

ویدیو معرفی فصل 4

شرح دوره

بر خلاف تصور عامه حتی قبل از آغاز عملیات ساختمانی مهندس ناظر مکانیک بایستی یک سری از اقدامات مهم و کلیدی را انجام دهد. انجام این اقدامات در ابتدای پذیرش نظارت ساختمان تا حد زیادی مسیر نظارت ساختمان را تا انتهای کار هموار خواهد نمود و بسیاری از مخاطرات و مشکلات مسئولیتی را از دوش مهندس ناظر مکانیک برخواهد داشت. از جمله این اقدامات کنترل نقشه های تاسیسات مکانیک ، پیگیری حضور مسئول HSE در ساختمان، پیگیری بکارگیری مجری تاسیسات مکانیک ذیصلاح و همچنین انعقاد بیمه مسئولیت مهندسی با آگاهی نسبت به بندهای کلیدی آن می باشد.

◄ الزام تنظیم قرار داد نظارت و بررسی یک نمونه قرارداد نظارت
◄ بررسی نمونه پیوست تاسیسات مکانیکی در قرارداد نظارت
◄ نحوه بررسی و کنترل نقشه های تاسیسات مکانیک توسط ناظر مکانیک
◄ نحوه اعمال مقرارت ایمنی، بهداشت کار و حفاظت محیط زیست در کارگاه ساختمانی
◄ نحوه پیگیری بکارگیری مجری تاسیسات مکانیک ذیصلاح جهت اجرای عملیات ساختمانی
◄ آشنایی با بیمه مسئولیت حرفه ای مهندسین

ویدیو معرفی فصل 5

شرح دوره

لازمه اینکه مهندس ناظر مکانیک در طول اجرای عملیات ساختمانی اقدامات صحیح و سنجیده ای داشته باشد داشتن اطلاعات کافی در خصوص نحوه برخورد با انواع مختلف تخلفات است. قطعا علاوه بر تخلفات مربوط به عدم اجرای تاسیسات مکانیکی بر اساس مقررات ملی تخلفات دیگری از جمله تغییر در نقشه معماری ساختمان و همچنین تخلفات مربوط به ضوابط ایمنی کارگاه باید مورد توجه ناظر مکانیک بوده و به موقع اقدامات لازم متناسب با هر نوع تخلف صورت پذیرد. علاوه بر این در حین اجرای عملیات ساختمانی ناظر مکانیک بایستی یک دید دقیق از وظایف عمومی و اختصاصی خود داشته باشد تا بتواند اقدامات لازم و به موقع را انجام دهد. در این فصل سعی شده علاوه بر پرداختن به مسایل فوق اطلاعات کاملی در خصوص ابهامات مهندسین مکانیک در مسایلی که معمولا در حین اجرای عملیات ساختمانی رخ می دهد ارایه شود.

◄ دسته بندی انواع تخلفات ساختمانی و تشریح وظایف ناظر مکانیک در مقابل هریک از این تخلفات
◄ معرفی وظایف عمومی ناظران ساختمان در حین انجام عملیات ساختمانی
◄ معرفی وظایف اختصاصی ناظران مکانیک در حین انجام عملیات ساختمانی
◄ بررسی وظیفه آموزش و ارائه دستورکار ناظر مکانیک حین اجرای عملیات ساختمانی بر اساس مقررات
◄ بررسی وظیفه ناظر مکانیک در هنگام توقف عملیات ساختمانی در میانه کار و یا تاخیر در شروع عملیات ساختمانی
◄ بررسی الزام حضور به موقع ناظر مکانیک در حین اجرای عملیات ساختمانی

ویدیو معرفی فصل 6

شرح دوره

با وجود اینکه اطلاع ناظر از قوانین در حوزه مسئولیت مهندسین و همچنین مقررات ملی ساختمان اهمیت زیادی دارد اما قطعا خط مقدم اقدامات اداری مهندس ناظر مکانیک نگارش بی عیب و نقص گزارشات است. در صورتی که مهندس ناظر مکانیک توانایی تنظیم و نگارش گزارشات تخلفات ساختمانی با قواعد صحیح را داشته باشد می تواند از دانش خود در جهت ملزم کردن مالک و پیمانکار به اجرای صحیح عملیات ساختمانی استفاده کرده و همچنین با عمل به مسئولیت قانونی خود از مخاطرات مسئولیتی در حین اجرای عملیات ساختمانی و در دوره بهره برداری اجتناب کند. در این فصل سعی شده با آموزش حداکثر جزییات، تمامی نکات لازم برای نگارش صحیح تخلفات ساختمانی و نحوه ارسال و ثبت ورود آنها را آموزش داده و چندین نمونه گزارش تخلف مخصوص مهندسین ناظر مکانیک را بررسی خواهیم کرد.

◄ بررسی تفاوت گزارش های مرحله ای و گزارشات تخلف
◄ آموزش گزارشات پایان کار پنج مرحله اصلی در نظارت مکانیک
◄ آموزش نحوه تکمیل و بایگانی فرم تعهد مجری تاسیسات و کارفرما
◄ آموزش فنون گزارش نویسی حرفه ای
◄ آموزش نحوه ارسال و ثبت ورود گزارش نقص ساختمان
◄ بررسی چندین نمونه گزارش تخلف مخصوص مهندسین ناظر مکانیک

ویدیو معرفی فصل 7

شرح دوره

قطعا مرحله صدور پایانکار توسط ناظر در خاتمه عملیات ساختمانی حساس ترین بخش از اقدامات ناظر مکانیک بوده و باید با اطلاع کامل از تمام جزییات لازم در این مرحله صورت پذیرد. بسیاری از اقدامات ناظر مکانیک در انتهای عملیات ساختمانی جنبه پیگیری داشته و بر اساس مقررات ملی الزامی به انجام این موارد توسط خود ناظر نیست. از جمله پیگیری انجام آزمایش ها و تست های قبل از بهره برداری و همچنین تهیه نقشه های ازبیلت تاسیسات مکانیکی ساختمان. در این فصل سعی شده تا با جزییات اقدامات ناظر مکانیک پس از اتمام عملیات ساختمانی آشنا شویم.

◄ بررسی صدور یا عدم صدور پایانکار توسط ناظر مکانیک در صورت گزارش نمودن تخلفات ساختمانی
◄ بررسی وظیفه ناظر مکانیک در صورت بهره برداری از ساختمان قبل از صدور پایانکار
◄ بررسی وظیفه ناظر مکانیک در خصوص آزمایش ها و تست های قبل از بهره برداری از تجهیزات مکانیکی
◄ بررسی وظیفه ناظر مکانیک در خصوص پیگیری تهیه نقشه های ازبیلت

ویدیو معرفی فصل 8

19 دیدگاه ها

  1. مصطفی عزیزی

    سلام جناب مهندس می خواستم بدونم از چه طریق باید به اداره كار نامه زد؟واینكه اگر كارفرما بدون امضاء ناظر شروع به كار كند وكلاً قصد ساخت بدون پایانكار را داشته باشد وظیفه ناظر چیست؟

    پاسخ
    • مهندس برتر

      سلام و احترام همونطور که در آموزش ها بیان شده فقط در تخلفاتی که ایمنی افراد در کارگاه ساختمانی را به مخاطره می اندازد لازم است با اداره کار مکاتبه شود. نامه را به صورت دستی هم می توان به اداره کار تحویل بدهید. البته دقت کنید حتما ثبت دبیرخانه شود. ناظر فقط باید گزارشهای خود را در موعد به مرجع صدور پروانه تحویل دهد. ناظر با مکاتبات درست و بموقع خود می تواند از خود صلب مسئولیت نماید.
      مهندس برتر

      پاسخ
  2. مجتبی

    با سلام
    لازم میبینم که از تمامی مجموعه مهندس برتر و استاد گرامی که زحمت همچین کار حرفه ای رو تدارک دیدند تشکر و قدردانی بکنم
    قطعا در امر آموزش و پیشرفت بیشتر خودم حتما از آموزش های دیگر این مجموعه مهندس برتر استفاده میکنم .
    خسته نباشید و خدا قوت به همه این مجموعه

    پاسخ
  3. حسین محمدی

    با سلام اگه مالک بدون اطلاع ناظر کار کنه میشه کارش رو تایید نکرد و اگه در لوله کشی ها و … ایراد داشته باشه نمیگن باید اون موقع اخطار می دادید؟

    پاسخ
    • مهندس برتر

      سلام و احترام مطابق آموزشها گزارشهای شما باید در موعد صادر بشوند یعنی فاصله زمانی زیادی بین گزارش و وقوع تخلف نباشد. اگر مالک اجرای بخشی از عملیات ساختمانی را بدون اطلاع به ناظر انجام دهد همین مورد یعنی عدم اطلاع رسانی به ناظر باید گزارش شود
      مهندس برتر

      پاسخ
  4. محمد امینی

    سلام واقعا عالی بود و مشخصه که زحمت زیادی بابت این دوره کشیده شده از گروه مهندس برتر و مخصوصا مدرس مربوطه بسیار تشکر می کنم.

    پاسخ
  5. امیر کاظمی

    سلام روزتون بخیر . من نظارت 2 تا پروژه هایی که نظارت مکانیک رو انجام دادم به دلیل نواقصی كه داشتن بهشون پایان كار ندادم و بیمه مسئولیت هم دارم و الان همه پروژه ها به اتمام رسیده و افراد در آن ساكن شدن میخواستم بپرسم این پروژه ها چون پایان كار ندارن نیاز هست من امسال هم بیمه مسئولیت رو تمدید كنم ضمنا دیگه كار نظارت انجام نمیدم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
    • مهندس برتر

      سلام و احترام شما حتماً بهره برداری قبل از پایانکار در ساختمانها را طبق آموزشها گزارش کنید در خصوص بیمه هم حتما بهتر است تمدید کنید.
      مهندس برتر

      پاسخ
  6. پویا ادیب

    با سلام و احترام فراوان , بسیار عالی و زیبا تدریس کردید مهندس جان تشکر از حسن نیت و حس کمک به همکاران خودتون

    پاسخ
  7. sajad

    خیلی عالی بود و تشکر

    پاسخ
  8. کاوه محبی

    سلام واقعا از زحمات شما در تدوین این آموزش تشکر می کنم. واقعا مفید و کاربردی و پر محتوا هست و می تونه برای مهندسین مکانیک که کارشون بسیار پر ریسک هست نقش منجی داشته باشه. بنده به نوبه خودم از مدرس دوره بسیار تشکر می کنم

    پاسخ
  9. arch212

    سلام
    خیلی عالی بود کار منو واقعا راه انداخت. برای هر قسمت از آموزش شما مجبور بودم کلی وقت بذارم . از مدرس توانای دوره تشکر می کنم

    پاسخ
  10. لطفی

    سلام اگر می شه بفرمایید حجم آموزش برای دانلود چقدره؟ و همچنین در صورت خرید پستی کی به دست بنده می رسه؟ با تشکر

    پاسخ
    • مهندس برتر

      سلام و احترام
      حجم حدود 2 گیگابایت هست و در حالت ارسال پستی حدود 3 روز طول می کشه که به دستتون برسه
      مهندس برتر

      پاسخ
  11. ترانه اسفندیاری

    من آموزش رو بصورت پستی خریداری کردم ولی لینک دانلود هم ظاهر شد می خواستم بدونم درست خرید کردم؟ و ارسال انجام می شه؟

    پاسخ
    • مهندس برتر

      سلام و احترام بله. بسته شما تحویل پست شده است. هنگام خرید پستی نیز لینک های دانلود نمایش داده می شود. درصورتی که قصد مشاهده تعدادی از فصول آموزش را قبل از رسیدن بسته پستی داشته باشید می توانید از طریق لینک دانلود آن بخش ها را دریافت کنید.
      مهندس برتر

      پاسخ
  12. سامان عزیزی

    ممنون خیلی خیلی مفید بود تشکر از مدرس عزیز

    پاسخ
  13. sogol

    سلام تشکر می کنم از آموزش خوب شما. مدرس بسیار مسلط و روان توضیحات را فرموند. مخصوصا قسمت اقدامات ناظر معماری در حین اجرای عملیات ساختمانی که برای اینجانب بسیار مفید بود. باز هم تشکر می کنم

    پاسخ
  14. علی نواندیش

    سلام
    خیلی عالی بود. مطالب روان و با جزییات بیان شده و به من خیلی کمک کرد. تشکر فراوان

    پاسخ

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *