جهت مشاوره برای خرید: 09376460416
انتخاب صفحه

دفترچه محاسبات انتخاب ظرفیت فنکویل و سایزینگ لوله های فنکویل

 

فایل اکسل فرمول نویسی شده به همراه فایل ویدیویی آموزش نحوه استفاده

مدرس : مهندس احمد بهمن آبادی

مهندس احمد بهمن آبادی : طراح و ناظر سازمان نظام مهندسی ساختمان و مجری تاسیسات مکانیکی

علی رغم وجود کتب مختلف و همچنین برگزاری دوره های آموزشی متنوع در زمینه تاسیسات مکانیکی ، بعضا مشاهده می شود اطلاعات منتقل شده پاسخگوی نیاز مهندسین عزیزو مجریان گرامی در زمینه طراحی، نظارت و یا اجرای پروژه ها نمی باشد و مباحث مطرح شده در کتب و دوره ها صرفا به همان صورت تئوری باقی می ماند. لذا بر آن شدم که فایل ها ، اطلاعات و کتابچه های تالیف خودم را که حاصل بیش از یک دهه تجربیات اینجانب در زمینه آموزش، طراحی، نظارت و اجرای پروژه های بیمارستانی ، مسکونی اداری، تجاری، ویلایی و صنعتی می باشد بصورت کاملا اجرایی و کاربردی و بدون انتقال اطلاعات اضافی و حوصله سر بر در اختیار همکاران گرامی خود قرار دهم.

پشتیبانی تلفنی

در پاسخ به سوالات شما گروهی از متخصصین به شما کمک می کنند.

دانلود آنی/ ارسال سریع

لینک های دانلود بلافاصله پس از ثبت سفارش به پنل کاربری شما اضافه می شود و لینک دانلود به ایمیل شما هم ارسال میشود در صورت خرید پستی ارسال پستی به همراه کد رهگیری مرسوله در اولین ساعت اداری روز انجام می شود

بازگشت وجه در صورت نارضایتی

دفترچه های محاسبات ارائه شده در مهندس برتر به صورت گروهی مورد بازبینی قرار می گیرد و از کیفیت آن مطمئن هستیم. در صورت نارضایتی وجه واریزی شما با احترام برگشت داده می شود.

تعداد فایل ها

تعداد دقیقه های آموزش

تعداد پشتیبانان

%

رضایت کاربران

دفترچه محاسبات انتخاب ظرفیت فنکویل و سایزینگ لوله های فنکویل

معرفی دفترچه محاسبات

انتخاب ظرفیت صحیح فنکویل باتوجه به بار حرارتی و برودتی هر فضا همواره از آیتم های چالش برانگیز و زمان بر در طراحی تاسیسات مکانیکی برای مهندسین عزیز بوده است ؛ از طرفی سایزینگ لوله های فنکویل نیز معمولا نیازمند صرف دقت و زمان زیادی میباشد و علیرغم صرف این زمان زیاد متاسفانه اغلب در پروژه ها مشاهده میگردد ظرفیت فنکویل ها بیشتر یا کمتر از بار موردنیاز فضا انتخاب شده اند. وجود این خطاهای محاسباتی زیاد باعث شد دفترچه محاسباتی را فرمول نویسی و طراحی نمایم تا مهندسین عزیز در سریعترین زمان ممکن و بدون کوچکترین خطای محاسباتی علاوه بررسیدن به ظرفیت صحیح فنکویل برای هر فضا ، دبی و سایز انشعابات و خطوط اصلی لوله های فنکویل ها را نیز بیابند.
دفترچه محاسبات پیش رو جهت تسریع در روند طراحی و افزایش دقت طراحی مهندسین عزیز فرمول نویسی شده است؛ امید است ازاین پس به راحتی طراحی سیستم فنکویل پروژه های خود را در سریعترین زمان ممکن انجام دهید.

ویدیو معرفی

نحوه استفاده از جدول( ظرفیت فنکویل و سایزینگ لوله های فنکویل)

انتخاب ظرفیت فنکویل ها از اون مواردیه که متاسفانه خیلی از همکارا بخاطر زمان بر بودن قضیه به محاسبات سرانگشتی یا تجربه خودشون رجوع میکنند

اون دایره قرمزا همه معرف فنکویل هستند متاسفانه. حالا مهندس جان شما حسابشو بکن اگه این همه فنکویل رو ظرفیتشو بخوای بیشتر از ظرفیت مورد نیاز در نظر بگیری حتی اگه کارفرما باجناقتونم باشه یا بدتر اگه جاریتونم باشه و بخواید هوشمندانه کمرشو خوووووورد بکنید بازم خدارو خوش نمیاد؛ تازه ممکنه یه ادم باسوادیم پیدا بشه و مچمونو بگیره. خیلی بد میشه واسه اعتبارمون. نه؟؟
حالا برعکس اگه توی محاسبات سرانگشتی ظرفیت فنکویل ها کمتر از ظرفیت مورد نیاز فضاها شد بعد از یکی دو سال که از پروژه بگذره و نقص طراحی مشخص بشه اسم مهندس طراح دائما ب نیکی یاد میشه قطعا (از اون لحاظ ) پس بریم که با جدول زیر خیییلی سریع و دقیق ظرفیت فنکویل ها رو بدست بیاریم و همینطور سایز لوله های فنکویل رو هم مشخص کنیم.
1- توی ستون1 (Space) فضاهایی که در نرم افزار کریر نامگذاری کردیم رو وارد می کنیم.

2- توی قسمت 2 شکل بالا ، بار محسوس (Sensible) و بار کل (Total) رو از گزارش کریر (قسمت Design Cooling) وارد میکنیم.

3- حالا میایم توی قسمت 3شکل بالا، تعداد و ظرفیت فنکویل رو به ترتیب از کمترین تعداد ( 1عدد) و کمترین ظرفیت 200 cfm وارد میکنیم. مثلا در صورتی که برای فضای مورد نظر، 1عدد فنکویل به ظرفیت 200 cfm مناسب باشه توی ستون6 ، نرم افزار به شما ok می ده و اگه این ظرفیت پاسخگوی فضای مورد نظر نباشه (یعنی کم باشه برای اون فضا) ، نرم افزار ERRORمیده؛ و حالا باید دوباره برگردیم به قسمت 3 و ظرفیت های بالاتر رو امتحان بکنیم تا به ظرفیت وتعداد مطلوب با توجه به بار فضا برسیم.

✓ سوال: توی ستون . NO که تعداد فنکویل رو وارد می کنیم همیشه 1 باید بزاریم؟؟
جواب: نه مهندس جان. مثلا ممکنه یه فضا به لحاظ معماری جوری باشه که یه فنکویل 600 نتونه به کل فضا بصورت مطلوب پرتاب باد یکنواخت داشته باشه و مجبوریم از دو تا فنکویل استفاده کنیم؛ که در این صورت بجای یه فنکویل 600 دو تا 300 میزاریم توی دو نقطه از اون فضا.

✓نکته: توی قسمت ، 4خودِ نرم افزار بار تامین شده توسط فنکویل( منظور همان فنکویلِ انتخاب شده در قسمت 3است) رو وارد میکند و در قسمت 5نیز میزان بار رو با در نظر گرفتن ضرایب تصحیح محاسبه میکنه . (توی این دو قسمت عددی وارد نمی کنیم.)

4- در قسمت ، 7مقدار دبی مورد نیاز برای هر فنکویل و همینطور برای هر فضا ( برای فضاهایی با بیش از یک فنکویل) بدست می یاد .

5- در قسمت ، 8سایز لوله ها برای هر انشعاب فنکویل و همینطور سایز لوله ورودی به هر فضا ( برای فضاهایی با بیش از یک فنکویل) مشخص می شه. و در انتهای این ستون جدول هم با اضافه شدن هر تعداد فنکویل به راحتی سایزینگ کل با توجه به مجموع دبی ها بدست می یاد.
با آرزوی بهترین ها برای شما همکار گرامی