649,000 تومانافزودن به سبد خرید
بخش ها: | 17 |
سطح: | پیشرفته |
مدرس: | مهندس محسن انتظاری |
کد فایل: | NME1500 |
مدت زمان: | 10 ساعت و 20 دقیقه |
محسن انتظاری : استاد دانشگاه / مهندس طراح و ناظر سازمان نظام مهندسی ساختمان
به مناسبت دهمین سالگرد افتتاح سایت مهندس برتر
با سفارش پکیج طلایی برق هدیه دریافت کنید
ویدیو معرفی
آموزش جامع نظارت بر تاسیسات برق ساختمان
به مناسبت دهمین سالگرد افتتاح سایت مهندس برتر
با سفارش پکیج طلایی برق هدیه دریافت کنید
ویدیو معرفی
آموزش جامع نظارت بر تاسیسات برق ساختمان
تالیف گروهی ، پشتیبانی تلفنی
برنامه ریزی ، تدریس و بازبینی فیلم ها توسط گروهی از اساتید و دانشجویان انجام میشود تا خطاهای احتمالی را به حداقل برسانیم. همچنین در پاسخ به سوالات شما گروهی از متخصصین به شما کمک می کنند.
دانلود آنی/ ارسال سریع
لینک های دانلود بلافاصله پس از ثبت سفارش به پنل کاربری شما اضافه می شود و لینک دانلود به ایمیل شما هم ارسال میشود در صورت خرید پستی ارسال پستی به همراه کد رهگیری مرسوله در اولین ساعت اداری روز انجام می شود
بازگشت وجه در صورت نارضایتی
دوره ها در مهندس برتر به صورت گروهی مورد بازبینی قرار می گیرد. همچنین از کیفیت دوره های ارائه شده در مهندس برتر مطمئن هستیم در صورت نارضایتی وجه واریزی شما با احترام برگشت داده می شود.
%
رضایت کاربران
تعداد پشتیبانان
تعداد دقیقه های آموزش
تعداد مثال ها
با توجه به اینکه نظارت بر حسن اجرای تاسیسات برقی ساختمان های غیر دولتی بر عهده سازمان نظام مهندسی ساختمان است، لزوم داشتن اطلاعات فنی و اجرایی کافی برای مهندسین ناظر احساس می شود. قطعا اگر مهندسین ناظر اطلاعات کافی در زمینه الزامات مورد اشاره در مقررات ملی ساختمان و نحوه صحیح اجرای این الزامات را داشته باشند قادر خواهند بود بر حسن اجرای تاسیسات برقی نظارت کرده و جلو تخلفات در این زمینه گرفته شود. البته با توجه به مسئولیت سنگینی که بر عهده مهندسین ناظر ساختمان است، مهندسین همواره درحال بالا بردن سطح آگاهی و تجربیات خود هستند. اما وجود تنوع در منابع مقررات و شفاف نبودن الزامات و همچنین عدم وجود دستورالعمل های اجرایی باعث ورود سلیقه های مختلف در بحث نظارت شده که نتنها بر اجرای صحیح تاسیسات برقی تاثیر منفی خواهد گذاشت بلکه در صورت بروز حوادث مسئولیت جبران خسارت برعهده مهندسین ناظر خواهد بود.
در این مجموعه سعی شده با جمع بندی تمامی منابع قابل استناد در بحث نظارت بر تاسیسات برقی و همچنین دستورالعمل های اجرایی در این زمینه یک مجموعه کامل و کاربردی جهت نظارت بر تاسیسات برقی ساختمان ارایه شود. از جمله این منابع مجموعه مباحث مقررات ملی ساختمان و همچنین راهنمای طرح و اجرای تاسیسات برقی ساختمان ها، راهنمای مبحث سیزدهم، راهنماس مبحث سوم، نشریه 110، نشریه393 و همچنین استاندارهای BSI و NFPA هستند.
آموزش های این مجموعه بصورت طبقه بندی ارایه شده و سعی شده تمام نکات کلیدی و اجرایی مهم در بخش های مختلف برق ساختمان به ساده ترین شکل ممکن آموزش داده شود. ضمنا در آموزش های ویدیویی سعی شده به کمک تصاویر واقعی نکات مهم در بحث نظارت آموزش داده شود. مخاطبین این مجموعه هم مهندسین تازه وارد به حرفه مهندسی و هم مهندسین با تجربه در بحث نظارت بر تاسیسات برقی هستند. در تدوین آموزش ها پیوستگی مطالب و ملموس بودن ارایه مطالب رعایت شده بطوری که تمامی مخاطبان را با خود همراه کرده و اطلاعات مفید وکلیدی را به آن ها منتقل می کند. ضمنا تمامی سعی گروه سازنده بر جامعیت کامل آموزش بوده بطوری که بیننده را از مراجعه به سایر منابع بی نیاز کند.
شرح دوره
در این آموزش در ابتدا به نکاتی که قبل از امضا نمودن نقشه ها به عنوان مهندس ناظر باید مورد توجه قرار داد خواهیم پرداخت، سپس به اهمیت ارتباط با مالک که لزوم آن دریافت اطلاعات او و همچنین تحویل یک نسخه چک لیست نظارتی به مالک است، خواهیم پرداخت. در ادامه در خصوص جزییات ایجاد یک فایل بایگانی از ساختمان تحت نظارت و مواردی که باید در این فایل نگهداری شود خواهیم پرداخت. با توجه به این که یک برقکار خوب می تواند کار نظارت را تا حد زیادی ساده کند، نکاتی در خصوص نحوه انتخاب برقکار ماهر و قابل اطمینان ارایه خواهد شد. در ذیل آموزش در خصوص انتخاب لباس مناسب در حین حضور در محل کارگاه ساختمانی و لزوم هماهنگی با مالک قبل از حضور نکاتی ارایه خواهد شد. با توجه به لزوم وجود سیستم ارت در حین عملیات ساختمانی و اجرای آن توسط افراد دارای صلاحیت و همچنین اجرای همبندی اصلی و اضافی، این الزامات بیان خواهد شد. جهت جلوگیری از سانحه مربوط به کارگران مشغول کار با بالابر ها نکات ایمنی در این زمینه بیان خواهد شد. در نهایت نحوه نگارش گزارشات اصولی و فنی در صورت بروز تخلف در اجرای تاسیسات برقی آموزش داده خواهد شد.
ویدیو معرفی بخش اول
اصول کلی نظارت بر تاسیسات برقی ساختمان ها
◄ دریافت اطلاعات مالک
◄ تحویل چک لیست نظارتی تاسیسات الکتریکی به مالک
◄ نحوه انتخاب برق کاران مجاز دارای گواهینامه معتبر
◄ انتخاب لباس و کفش مناسب جهت ورود به ساختمان
◄ لزوم هماهنگی با مالک قبل از ورود به ساختمان تحت نظارت
◄ لزوم اجرای سیستم ارت از ابتدای شروع پروژه
◄ اجرای سیستم ارت توسط افراد دارای صلاحیت
◄ لزوم تجهیز بالابر ها به کلید جریان نشتی
◄ تذکر برای اجرای همبندی اصلی و اضافی
◄ نگارش گزارشات فنی و اصولی
شرح دوره
در هر گونه ساخت و سازی باید به بحث رعایت حریم از خطوط برق رسانی توجه گردد. عدم رعایت این حریم چه از نوع هوایی و چه زمینی و همچنین چه حریم افقی و چه عمودی باید توسط مهندس ناظر تشخیص داده شده و با توجه به مقررات مربوطه تذکرات لازم جهت رعایت آن داده شود. ضمنا در بحث رعایت حریم باید به نکاتی همچون برجستگی های ساختمان، داربست های موجود در حین اجرای عملیات ساختمانی و نکات بعد از بهره برداری همچون وارد کردن چوب پرده از پنجره دقت کرد. در این آموزش سعی شده به کمک تصاویر واقعی نکات مهم در بحث نظارت آموزش داده شده و در کنار آموزش ویدیویی کامل ترین چک لیست نظارتی که می تواند تضمین کننده حسن اجرای تاسیسات برقی باشد ارائه شود.
ویدیو بخش 2
نظارت بر تاسیسات برقی ساختمان(حریم خطوط برق)
◄ آشنایی با انواع حریم هوایی و زمینی ساختمان از خطوط برق
◄ آشنایی با انواع حریم افقی و عمودی ساختمان از خطوط برق
◄ آشنایی با مقدار حریم ساختمان از خطوط فشار ضعیف
◄ آشنایی با مقدار حریم ساختمان از خطوط فشار متوسط
◄ آشنایی با مقدار حریم ساختمان از خطوط فشار قوی
◄ آشنایی با موارد خاص در خصوص رعایت حریم
◄ آشنایی با موارد نظارتی مرتبط با شبکه
شرح دوره
یکی از مهمترین وظایف مهندسین ناظر برق ساختمان اطمینان از احداث یک سیستم اتصال زمین استاندارد بر طبق مقررات ملی ساختمان است. در صورت وجود یک سیستم اتصال زمین مناسب در هر ساختمان تا حد زیادی ایمنی برق و عملکرد وسایل حفاظتی در زمان مجاز تضمین خواهد شد. با این وجود قرار گیری ساختمان ها در بستر های متفاوت خاکی و سنگلاخی و تنوع در فضاهای قابل استفاده به عنوان سیستم ارت در هر ساختمان باعث شده که بسته به شرایط، سیستم ارت به شیوه های متفاوتی احداث شود. عدم دقت در احداث سیستم ارت می تواند منجر به افزایش مقاومت ارت و یا کوتاه شدن عمر مفید آن شده و این در نهایت منجر به عدم تحقق اهداف اولیه در احداث سیستم ارت خواهد شد. با توجه به این موارد امروزه احداث سیستم اتصال زمین تبدیل به یک علم شده که فقط افراد دارای صلاحیت و با اطلاعات بروز قادر به اجرای آن خواهند بود. در این بین لازمه نظارت صحیح بر حسن اجرای سیستم ارت نیز داشتن اطلاعات بروز در این زمینه است. در این آموزش سعی شده به کمک تصاویر واقعی نکات مهم در بحث نظارت بر اجرای سیستم ارت آموزش داده شده و در کنار این آموزش ویدیویی کامل ترین چک لیست نظارتی که می تواند تضمین کننده حسن اجرای سیستم اتصال زمین باشد ارائه گردد.
ویدیو معرفی فصل سوم
نظارت بر تاسیسات برقی ساختمان (سیستم ارت)
◄ تعریف سیستم اتصال زمین
◄ بررسی سه لازمه وجود سیستم اتصال زمین
◄ بررسی انواع سیستم های اتصال زمین
◄ انتظارات از یک اتصال زمین خوب
◄ هدف از سیستم اتصال زمین طبق مقررات ملی ساختمان
◄ آشنایی با الکترولیت های مورد استفاده در اطراف الکترود
◄ بررسی انواع الکترودهای زمین
◄ اصول اجرای سیستم زمین با الکترود قائم
◄ اصول اجرای سیستم زمین با الکترود های افقی
◄ اصول اجرای سیستم زمین با الکترودهای صفحه ای
◄ اصول استفاده از الکترود بتن مسلح در شالوده ساختمان به عنوان ارت
شرح دوره
اجرای همبندی اصلی در ساختمان ها یکی از موثرترین روش های پیشگیری از برق گرفتی است. با اجرای همبندی اصلی ضمن اینکه مقاومت اتصال زمین کاهش می یابد، در هنگام اتصالی به واسطه هم پتانسیل شدن نقاط تماس بدنه فلزی تجهیزات و پای شخص، جریان الکتریکی از بدن عبور نخواهد کرد و همچنین در صورت عبور جریان نشتی از تاسیسات، بواسطه کم بودن مقاومت شبکه همبند، ولتاژ افت کرده بر روی آن ها بسیار کم خواهد شد. همبندی اضافی نیز که به عنوان مکمل همبندی اصلی اجرا خواهد شد به منظور هم ولتاژ کردن نقاطی که بطور همزمان در دسترس هستند، حتی در نقاطی که تجهیزات برقی وجود ندارد اجرا می گردد و می تواند عملکرد تجهیزات حفاظتی در زمان مجاز را تضمین کند. در مبحث سیزدهم مقررات ملی ساختمان صراحتا اجرای همبندی اصلی در کنار سیستم اتصال زمین بصورت یک الزام مطرح شده است. ضمنا اجرای همبندی اضافی در محیط های مخصوص و مکان هایی که در مورد عملکرد سیستم حفاظتی در زمان مجاز اطمینان کافی وجود ندارد الزامی است. با توجه به اینکه معمولا برقکاران در خصوص نحوه صحیح اجرای همبندی در ساختمان ها اطلاعات کافی ندارند و در صورت اجرا نشدن همبندی قبل از عملیات بتن ریزی در هر طبقه کیفیت اجرای آن با مشکل روبرو می شود، بنابراین لزوم آگاهی کافی مهندسین ناظر از الزامات و نکات اجرایی، در خصوص همبندی در ساختمان ها احساس می شود. در این آموزش سعی شده به کمک تصاویر واقعی نکات مهم در بحث نظارت بر اجرای همبندی اصلی و اضافی در ساختمان ها آموزش داده شده و در کنار این آموزش ویدیویی کامل ترین چک لیست نظارتی که می تواند تضمین کننده حسن اجرای همبندی باشد ارائه گردد.
ویدیو بخش چهارم
نظارت بر تاسیسات برقی ساختمان (همبندی اصلی و اضافی)
◄ آشنایی با مفهوم همبندی و چگونگی پیشگیری از برق گرفتگی
◄ آشنایی با الزامات وجود همبندی اصلی در ساختمان ها
◄ بررسی 8 مزیت اجرای همبندی اصلی در ساختمان ها
◄ طراحی و نظارت بر همبندی اصلی در ساختمان ها
◄ بررسی قسمت های همبند در اجرای همبندی اصلی
◄ آشنایی با همبندی به کمک الکترود مدفون در بتن
◄ بررسی تشکیل شبکه همبندی در ساختمان
◄ بررسی مراحل اجرای همبندی اصلی
◄ بررسی اتصال هادی همبندی مسی به میلگرد های موجود در سازه
◄ بررسی انواع هادی های همبندی
◄ نحوه اتصال شبکه همبند شده به سیستم اتصال زمین در جعبه همبندی
◄ آشنایی با مفهوم همبندی اضافی
◄ آشنایی با الزامات اجرای همبندی اضافی
◄ بررسی قسمت هایی که باید همبندی اضافی گردد
◄ آشنایی با نکات اجرایی در همبندی اضافی
◄ بررسی سطح مقطع هادی ها در همبندی اضافی
◄ آشنایی با اندازه گیری مقاومت سیستم هم بندی
شرح دوره
طبق مبحث سیزدهم مقررات ملی ساختمان اجرای سیستم اعلام حریق اتوماتیک برای ساختمان های پنج سقف و بیشتر الزامی است. ضمنا برای کلیه ساختمان های عمومی، تجاری، فرهنگی و آموزشی نصب سیستم اعلام حریق اتوماتیک اجباری شده است. جهت نظارت صحیح بر حسن اجرای سیستم اعلام حریق و اطمینان از عملکرد صحیح آن در شرایط بروز حریق لازم است در قدم اول شناخت کافی از انواع سیستم های اعلام حریق استاندارد و بخش های مختلف و نحوه عملکرد آن وجود داشته باشد و هم چنین در قدم بعدی تسلط کافی بر نکات نظارتی سیستم اعلام حریق در بخش های مختلف ساختمان از جمله پارکینگ، راه پله، آسانسور، اتاق ها و آشپزخانه طبق مقررات ملی ساختمان ایجاد شود. در این آموزش سعی شده به کمک تصاویر واقعی ضمن آشنا کردن مخاطب با انواع سیستم های اعلام حریق و نحوه عملکرد هریک از آن ها نکات مهم در بحث نظارت بر اجرای سیستم اعلام حریق آموزش داده شده و در کنار این آموزش ویدیویی کامل ترین چک لیست نظارتی که می تواند تضمین کننده حسن اجرای سیستم اعلام حریق باشد ارائه گردد.
ویدیو معرفی فصل پنجم
نظارت بر تاسیسات برقی ساختمان (تابلو برق کنتوری)
◄ بررسی مشخصات فنی و درجه حفاظتی تابلو برق کنتوری
◄ بررسی نحوه ورود و خروج صحیح کابل ها به تابلو
◄ بررسی حداقل و حداکثر مجاز ارتفاع نصب کنتور ها و تابلو مربوطه
◄ بررسی موقعیت صحیح نصب تابلو کنتوری در ساختمان
◄ بررسی رعایت فاصله مجاز تابلو تا تاسیسات آب و گاز
◄ بررسی استاندارد نحوه نصب شینه ارت و نول در تابلو کنتوری
◄ بررسی استاندارد رنگ سیم های فاز، نول، ارت و PEN در تابلو
◄ بررسی نحوه صحیح اجرای اتصالات بین سیم ها و قسمت های مختلف تابلو
◄ بررسی نحوه آدرس دهی کنتور طبقات و کنتور مشاعات
◄ بررسی مقاطع استاندار در انتخاب سیم ها
◄ بررسی در نظر گرفتن ترمینال های رزرو جهت توسعه آینده
شرح دوره
با توجه به شرایط ویژه اجرای تاسیسات الکتریکی در پارکینگ ها و پیلوت بحث نظارت بر این بخش ساختمان باید بطور مستقل بررسی گردد. معمولا پیلوت محل عبور کابل های مدارات برقی واحدها است که این کابل ها یا در کانال ها و سینی کابل ها قرار می گیرند و یا بر روی دیوار نصب خواهند شد. همچنین با توجه به اینکه اکثر ساختمان ها مشکل فشار آب دارند، نصب الکتروپمپ آب واحدها نیز باید در پیلوت انجام گردد. کار نظارت بر نحوه تامین برق این الکتروپمپ ها بطور ایمن برعهده مهندسین ناظر برق است. در خصوص پریز های برق با توجه به اینکه محیط پارکینگ ها، پیلوت و حیاط جزو محیط های مرطوب محسوب می شوند بایستی نکات حفاظتی لازم رعایت گردد. در زمینه روشنایی نیز باید امکان روشن شدن چراغ ها به ساده ترین شکل ممکن و تامین شدت روشنایی در حد استاندارد مورد توجه قرار گیرد. در این آموزش سعی شده به کمک تصاویر واقعی نکات مهم در بحث نظارت بر اجرای تاسیسات برقی در پارکینگ ها و پیلوت ساختمان ها آموزش داده شده و در کنار این آموزش ویدیویی کامل ترین چک لیست نظارتی که می تواند تضمین کننده حسن اجرای آن باشد ارائه گردد.
ویدیو بخش ششم
نظارت بر تاسیسات برقی ساختمان (پارکینگ و پیلوت)
◄ بررسی اصول نصب پریزها در پارکینگ و پیلوت
◄ بررسی تغذیه قفل در باز کن با ولتاژ SELV و ترانس ایزوله
◄ بررسی نکات نظارتی سیستم روشنایی پارکینگ و پیلوت
◄ بررسی نحوه تامین برق ایمن برای الکتروپمپ های آب در پیلوت
◄ بررسی اصول نصب کابل ها در پارکینگ و پیلوت
◄ بررسی اصول نصب سینی کابل و رعایت فاصله تا تاسیسات مکانیکی
شرح دوره
طبق مبحث سیزدهم مقررات ملی ساختمان اجرای سیستم اعلام حریق اتوماتیک برای ساختمان های پنج سقف و بیشتر الزامی است. ضمنا برای کلیه ساختمان های عمومی، تجاری، فرهنگی و آموزشی نصب سیستم اعلام حریق اتوماتیک اجباری شده است. جهت نظارت صحیح بر حسن اجرای سیستم اعلام حریق و اطمینان از عملکرد صحیح آن در شرایط بروز حریق لازم است در قدم اول شناخت کافی از انواع سیستم های اعلام حریق استاندارد و بخش های مختلف و نحوه عملکرد آن وجود داشته باشد و هم چنین در قدم بعدی تسلط کافی بر نکات نظارتی سیستم اعلام حریق در بخش های مختلف ساختمان از جمله پارکینگ، راه پله، آسانسور، اتاق ها و آشپزخانه طبق مقررات ملی ساختمان ایجاد شود. در این آموزش سعی شده به کمک تصاویر واقعی ضمن آشنا کردن مخاطب با انواع سیستم های اعلام حریق و نحوه عملکرد هریک از آن ها نکات مهم در بحث نظارت بر اجرای سیستم اعلام حریق آموزش داده شده و در کنار این آموزش ویدیویی کامل ترین چک لیست نظارتی که می تواند تضمین کننده حسن اجرای سیستم اعلام حریق باشد ارائه گردد.
ویدیو معرفی فصل هفتم
نظارت بر تاسیسات برقی ساختمان (سیستم اعلام حریق)
◄ بررسی الزام اجرای سیستم اعلام حریق
◄ آشنایی با انواع سیستم اعلام حریق بر اساس نوع حفاظت
◄ آشنایی با انواع سیستم اعلام حریق بر اساس نوع عملکرد
◄ آشنایی با سیستم های اعلام حریق متعارف
◄ آشنایی با سیستم اعلام حریق آدرس پذیر
◄ آشنایی با سیستم اعلام حریق هوشمند (آدرس پذیر آنالوگ)
◄ بررسی کاربرد انواع سیستم اعلام حریق
◄ بررسی اجزای سیستم اعلام حریق
◄ نکات نظارتی عمومی جهت اجرای سیستم اعلام حریق
◄ نکات نظارتی اجرای تابلو اعلام حریق
◄ نکات نظارتی سیستم اعلام حریق در پارکینگ و پیلوت
◄ نکات نظارتی سیستم اعلام حریق راه پله و آسانسور
◄ نکات نظارتی سیستم اعلام حریق اتاق ها
◄ نکات نظارتی سیستم اعلام حریق آشپزخانه
شرح دوره
در زمینه اجرای تاسیسات برقی و همچنین تاسیسات جریان ضعیف نصب شده در اتاق ها و پذیرایی باید به نکات نظارتی توجه کافی گردد. از جمله در بحث لوله گذاری برق دقت لازم در استفاده از لوله های برق استاندارد و ضد حریق انجام شود. با توجه به اهمیت نکات حفاظتی در نصب پریز های برق رعایت حداکثر فاصله بین پریز های برق تا کف تمام شده و درب یا پنجره هایی که از کف شروع می شوند مورد توجه قرار گیرد. همچنین در خصوص اجرای تاسیسات روشنایی، رعایت استاندارد در خصوص مقدار شدت روشنایی در محیط های مختلف باید مورد توجه قرار گیرد. در زمینه نصب کلید ها علاوه بر رعایت استاندارد ارتفاع نصب باید فاصله استاندارد بین کلید روشنایی تا لبه درب ورودی رعایت گردد. همچنین بایستی به نکات نظارتی تاسیسات جریان ضعیف همچون پریز های آنتن و تلفن و سیستم آیفون توجه نمود. در این آموزش سعی شده به کمک تصاویر واقعی مخاطب را با نکات نظارتی تاسیسات برقی و جریان ضعیف اتاقها و پذیرایی آشنا کرده و در کنار این آموزش ویدیویی کامل ترین چک لیست نظارتی که می تواند تضمین کننده حسن اجرای تاسیسات الکتریکی در این بخش ساختمان باشد ارائه گردد.
ویدیو بخش هشتم
نظارت بر تاسیسات برقی ساختمان (اتاق ها و پذیرایی)
◄ آشنایی با نکات نظارتی پریز های برق
◄ آشنایی با نکات نظارتی روشنایی
◄ آشنایی با نکات نظارتی پریز های آنتن و تلفن
◄ آشنایی با نکات نظارتی آیفون
◄ آشنایی با نکات نظارتی لوله گذاری برق
شرح دوره
آشپزخانه دارای بیشترین حجم اجرای تاسیسات برقی و همچنین تاسیسات مکانیکی از جمله آب، فاضلاب و گاز می باشد بطوریکه همجواری این تاسیسات در یک حجم فشرده حساسیت اجرای صحیح این تاسیسات رو بیشتر خواهد کرد. علاوه براین وجود وسایل برقی متعدد در آشپزخانه و آب ریزی نسبتا زیاد در این محیط احتمال بروز حوادث را مخصوصا در صورت اجرای لوله های برق در کف بشدت زیاد خواهد کرد. البته می توان با اجرای قواعد موجود از جمله رعایت فاصله تاسیسات برقی با سایر تاسیسات و نصب پریزها در بهترین نقاط و همچنین استفاده از کلید محافظ جان اختصاصی تا حد زیادی جلو این مخاطرات را گرفت. در این آموزش سعی شده به کمک تصاویر واقعی مخاطب را با نکات نظارتی تاسیسات برقی آشپزخانه آشنا کرده و در کنار این آموزش ویدیویی کامل ترین چک لیست نظارتی که می تواند تضمین کننده حسن اجرای تاسیسات الکتریکی در این بخش ساختمان باشد ارائه گردد.
ویدیو معرفی فصل نهم
نظارت بر تاسیسات برقی ساختمان (آشپزخانه)
◄ بررسی اصول لوله گذاری برق آشپزخانه
◄ آشنایی با نکات عمومی نظارتی پریزها
◄ آشنایی با نکات اختصاصی نظارتی پریز های آشپزخانه
◄ آشنایی با نکات نظارتی روشنایی آشپزخانه
◄ بررسی اصول رعایت فاصله تا تاسیسات آب و فاضلاب و گاز
◄ آشنایی با اصول نصب سیستم اعلام حریق آشپزخانه
شرح دوره
راه پله جزوه محل هایی از ساختمان است که ممکن است بارها مورد شستشو قرار گیرد و از این رو جزو محیط های مرطوب محسوب می شود، بنابراین باید در بحث لوله گذاری برق نکات حفاظتی رعایت گردد. همچنین در خصوص روشنایی راه پله تامین روشنایی اصلی بطوری که به راحت ترین شکل امکان روشن شدن چراغ ها وجود داشته باشد حائز اهمیت است و ضمنا تامین روشنایی اضطراری جهت مواقع قطع برق و اجرای روشنایی تزیینی با ولتاژ سلول بایستی مورد توجه قرار گیرد. در خصوص اجرای سیستم اعلام حریق نیز راه پله جزو نقاط حساس بوده که حتما بایستی دتکتورها، شستی ها و چراغ های ریموت اندیکاتور به شکل موثری نصب گردد. در این آموزش سعی شده به کمک تصاویر واقعی مخاطب را با نکات نظارتی تاسیسات برقی راه پله آشنا کرده و در کنار این آموزش ویدیویی کامل ترین چک لیست نظارتی که می تواند تضمین کننده حسن اجرای تاسیسات الکتریکی در این بخش ساختمان باشه ارائه گردد.
ویدیو بخش دهم
نظارت بر تاسیسات برقی ساختمان (راه پله)
◄ بررسی اصول لوله گذاری برق راه پله
◄ آشنایی با نکات نظارتی تامین روشنایی راه پله
◄ آشنایی با نکات نظارتی روشنایی اضطراری راه پله
◄ آشنایی با نکات نظارتی روشنایی تزیینی راه پله
◄ آشنایی با نکات نظارتی سیستم اعلام حریق در راه پله
شرح دوره
جعبه فیوز از قسمت های مهم در برق ساختمان است که در داخل هر واحد ساختمانی و معمولاً در ورودی واحد نصب شده و سر خط تمام مصرف کننده های یک واحد مسکونی از آن تغذیه می شود، این بخش در نقشه های برق ساختمان با علامت اختصاری DP نمایش داده می شود و در هر طبقه از طریق یک کابل اختصاصی از طریق MDP یا تابلو برق کنتوری تغذیه می گردد. از لحاظ نکات نظارتی، تابلو برق واحدها بسیار پر اهمیت بوده و لازم است نکاتی از قبیل استفاده از کلید محافظ جان، فیوز های استاندارد و سیم کشی و سربندی صحیح در آن رعایت شده باشد. در خصوص محل نصب تابلو برق مواردی از قبل حفظ فاصله استاندارد تا تاسیسات مکانیکی و وجود فضای کافی در جبهه جلو در مقررات اشاره شده است. ضمنا وجود شینه های ارت و نول بطور مستقل و برچسب خوردن سر خط مدارات مختلف از دیگر موارد حائز اهمیت نظارتی در این بخش است. در این آموزش سعی شده به کمک تصاویر واقعی نکات مهم در بحث نظارت بر اجرای تابلو برق واحدها آموزش داده شده و در کنار این آموزش ویدیویی کامل ترین چک لیست نظارتی که می تواند تضمین کننده حسن اجرای همبندی باشد ارائه گردد.
ویدیو معرفی فصل یازدهم
نظارت بر تاسیسات برقی ساختمان (تابلو برق واحدها)
◄ بررسی اصول سیم بندی تابلو برق واحد ها
◄ آشنایی با انواع فیوز های بکار رفته در تابلو
◄ بررسی تفاوت ایزولاتور و فیوز
◄ بررسی نحوه سیم کشی و سربندی جعبه فیوز
◄ بررسی موقعیت نصب تابلو برق داخل واحدها
◄ آشنایی با نکات نظارتی تابلو برق واحدها
شرح دوره
بدون تردید محیط حمام دارای بیشترین سطح آبریزی است و از اینرو باید در اجرای تاسیسات برقی این بخش ساختمان از حداکثر امکانات جهت هر چه ایمن تر کردن محیط بهره برد. در قدم اول جهت مشخص نمودن میزان ایمنی لازم جهت نصب تجهیزات برقی، محیط حمام به سه زون مختلف تقسیم می شود بطوری که نصب تجهیزات در هر زون تابع مقررات خاص خود خواهد بود. ضمنا در شرایطی که در زون صفر و یا یک حمام مجبور به نصب تجهیزات برقی باشیم توسط اقداماتی از قبیل استفاده از کلید محافظ جان اختصاصی و یا تغذیه تجهیزات به کمک ولتاژ SELV ایمنی لازم را فراهم خواهیم کرد و نهایتا جهت هم ولتاژ کرد تمامی قسمت های در دسترس می توان از همبندی اضافی در این محیط استفاده نمود. در این آموزش سعی شده به کمک تصاویر واقعی نکات مهم در بحث نظارت بر اجرای تاسیسات برقی حمام و سرویس بهداشتی آموزش داده شده و در کنار این آموزش ویدیویی کامل ترین چک لیست نظارتی که می تواند تضمین کننده حسن اجرای آن باشد ارائه گردد.
ویدیو بخش دوازدهم
نظارت بر تاسیسات برقی ساختمان (حمام و سرویس بهداشتی)
◄ بررسی زون بندی حمام جهت نصب تجهیزات برقی
◄ آموزش حفاظت به کمک ولتاژ SELV
◄ بررسی نکات نظارتی روشنایی حمام
◄ بررسی نکات نظارتی سیم کشی برق حمام
◄ بررسی نکات نظارتی کلید ها و پریز های حمام
◄ بررسی نکات نظارتی همبندی اضافی در حمام
◄ آشنایی با نکات نظارتی جکوزی
◄ بررسی نکات نظارتی سرویس بهداشتی
شرح دوره
با توجه به شرایط ویژه اجرای تاسیسات الکتریکی در بام ساختمان بحث نظارت بر این بخش ساختمان باید بطور مستقل بررسی گردد. بیشترین آمار برق گرفتگی مردان در ایران مربوط به افرادی است که حین سرویس کردن کولر منازل خود دچار سانحه می شوند بنابراین باید در تامین برق کولر های آبی بیشترین امکانات حفاظتی از جمله قرار دادن کلید جدا کننده در دید سرویس کار و همچنین همبندی اضافی را لحاظ کنیم. ضمنا این اقدامات برای سایر تجهیزات نصب شده بر روی بام از جمله الکتروپمپ آب واحدها، اگزاست فن ها و آنتن مرکزی نیز انجام خواهد شد. در این آموزش سعی شده به کمک تصاویر واقعی نکات مهم در بحث نظارت بر اجرای تاسیسات برقی در بام ساختمان ها آموزش داده شده و در کنار این آموزش ویدیویی کامل ترین چک لیست نظارتی که می تواند تضمین کننده حسن اجرای آن باشد ارائه گردد.
ویدیو معرفی فصل سیزدهم
نظارت بر تاسیسات برقی ساختمان (بام ساختمان)
◄ نکات نظارتی پریزها و کلیدهای بام ساختمان
◄ بررسی اصول تامین برق الکتروپمپ آب واحدها
◄ بررسی اصول تامین برق کولر های آبی
◄ بررسی نصب آنتن مرکزی و اگزاست فن
◄ نکات نظارتی همبندی اضافی در بام ساختمان
شرح دوره
بر طبق مبحث پانزدهم مقررات ملی ساختمان در ساختمان های بیش از چهار طبقه با حداکثر طول مسیر حرکت ده و نیم متر از کف ورودی اصلی تا کف آخرین طبقه تعبیه آسانسور الزامی است. یکی از وظایف مهندسین برق ناظر بررسی وجود سیستم نجات اضطراری یا Black Out در موتور خانه آسانسور است تا در هنگام قطع برق این سیستم کنترل آسانسور متوقف شده در مسیر را بدست گرفته و پس از انتقال آن به نزدیک ترین طبقه آن را متوقف کرده و در را باز کند. علاوه بر این مهندسین ناظر باید در خصوص وجود زنگ اخبار و روشنایی اضطراری کابین به همراه باتری قابل شار اطمینان حاصل کنند . ضمنا باید همبندی اضافی در موتور خانه و ریل های چاه آسانسور با دقت لازم صورت پذیرد. در این آموزش سعی شده به کمک تصاویر واقعی نکات مهم در بحث نظارت بر اجرای آسانسور آموزش داده شده و در کنار این آموزش ویدیویی کامل ترین چک لیست نظارتی که می تواند تضمین کننده حسن اجرای آن باشد ارائه گردد.
ویدیو بخش چهاردهم
نظارت بر تاسیسات برقی ساختمان (آسانسور)
◄ آشنایی با نکات نظارتی موتور خانه آسانسور
◄ آشنایی با نکات نظارتی چاه آسانسور
◄ آشنایی با نکات نظارتی کابین آسانسور
◄ آشنایی با نکات نظارتی فضای بیرون کابین
شرح دوره
صاعقه پدیده ای جوی است که امکان وقوع آن در اثر اختلاف پتانسیل الکتریکی بین یک توده ابر و زمین، موجب تخلیه الکتریکی ناگهانی و ایجاد جرقه های عظیم می شود. احتمال برخورد صاعقه به ساختمان ها با افزایش ارتفاع آن ها بیشتر شده و این برخورد می تواند خطراتی از قبیل انفجار یا آتش گرفتن وسایل در اثر گرمای تولیدی صاعقه، آتش سوزی و یا انفجار ناشی از گرما در اثر عبور جریان بالا از هادی ها و یا قسمت های فلزی، ریزش سقف در اثر گرمای ناشی از محل برخورد صاعقه و همچنین خرابی قسمت های داخلی سیستم های الکتریکی و الکترونیکی را داشته باشد. در مبحث سیزدهم مقررات ملی ساختمان به اجرای سیستم حفاظت در مقابل صاعقه اشاره شده است و دستورالعمل های اجرایی کاملی در زمینه نحوه صحیح اجرای این سیستم وجود دارد. در تمامی این دستورالعمل ها برای سیستم حفاظت در برابر صاعقه به مواردی از جمله ارتفاع نصب میله صاعقه گیر، نحوه صحیح اجرای هادی نزولی از چند ناحیه مختلف، اجرای شبکه ارتینک رینگ در اطراف ساختمان و همچنین استفاده از سرج ارستر یا SPD در داخل تابلو برق اصلی ساختمان اشاره شده است. در این آموزش سعی شده به کمک تصاویر واقعی ضمن آشنا کردن مخاطب با سیستم های حفاظت در برابر صاعقه و نحوه عملکرد آن نکات مهم در بحث نظارت بر اجرای سیستم صاعقه گیر آموزش داده شده و در کنار این آموزش ویدیویی کامل ترین چک لیست نظارتی که می تواند تضمین کننده حسن اجرای سیستم صاعقه گیر باشد ارائه گردد.
ویدیو معرفی فصل پانزدهم
نظارت بر تاسیسات برقی ساختمان (صاعقه گیر)
◄ تعریف صاعقه
◄ بررسی چهار خطر صاعقه برای سازه ها
◄ آشنایی با تجهیزات سیستم صاعقه گیر
◄ بررسی نکات مهم در نصب صاعقه گیر ها
◄ بررسی شرایط نصب هادی نزولی
◄ آشنایی با نکات نظارتی عمومی صاعقه گیر
◄ آشنایی با نکات نظارتی سیستم ارت صاعقه گیر
◄ آشنایی با نکات نظارتی هادی نزولی صاعقه گیر
◄ آشنایی با نکات نظارتی برق گیر حفاظتی (SPD)
شرح دوره
با توجه به تنوع زیاد لوله های مورد استفاده جهت اجرای تاسیسات برقی و اینکه هر یک از این انواع لوله ها مشخصات و کاربردهای مخصوص به خود را دارند، لزوم آشنایی مهندسین ناظر با آن ها احساس می شود. ضمنا در بین این تنوع زیاد در انتخاب لوله های برق تعدادی از آن ها استانداردهای لازم جهت اجرا را نداشته و بکار بردن آن ها در ساختمان ها ممنوع است و درصورت عدم توجه به این ممنوعیت در آینده می تواند موجب بروز حریق، برق گرفتی و نقص سیستم برقی ساختمان شده و خساراتی را به بار آورد. از جمله روش های اجرای تاسیسات برقی ساختمان استفاده از لوله های پلاستیکی، لوله های فولادی و همچنین ترانکینگ ها و داکت ها جهت عبور سیم ها و کابل ها است که بسته به محل و شرایط محیطی و ایمنی مورد نیاز می توان از هر یک از این روش ها بهره برد. ضمنا در اجرای تاسیسات برق به هر شکلی باید تمامی مقررات ذکر شده در مبحث سیزدهم ساختمان رعایت گردد. در این آموزش سعی شده به کمک تصاویر واقعی ضمن آشنا کردن مخاطب با انواع لوله های برق مورد استفاده در تاسیسات برقی ساختمان و نحوه اجرای صحیح آن ها نکات مهم در بحث نظارت بر اجرای لوله گذاری برق آموزش داده شده و در کنار این آموزش ویدیویی کامل ترین چک لیست نظارتی که می تواند تضمین کننده حسن اجرای لوله گذاری برق باشد ارائه گردد.
ویدیو بخش شانزدهم
نظارت بر تاسیسات برقی ساختمان (لوله گذاری برق)
◄ آشنایی با انواع لوله های برق پلاستیکی
◄ بررسی نکات نظارتی لوله های برق پلاستیکی
◄ آشنایی با انواع لوله های برق فولادی
◄ بررسی نکات نظارتی لوله های برق فولادی
◄ آشنایی با ترانکینگ برق
◄ بررسی نکات نظارتی ترانکینگ برق
◄ بررسی نکات نظارتی انتخاب قطر لوله های برق
◄ بررسی نکات نظارتی اجرای توکار لوله های برق
◄ آشنایی با نکات اجرایی لوله های برق
شرح دوره
یکی از مسئولیت های مهندسین ناظر برق، نظارت بر عملیات نصب و دفن کابل های برق است. به همین منظور مهندس ناظر در گام نخست بایستی با مشخصات فنی انواع کابل ها و موارد کاربرد هر یک از آن ها آشنایی لازم را داشته باشد و همچنین با توجه به تنوع زیاد در نحوه اجرای کابل های برق از جمله نصب روکار، نصب زیر خاک، نصب در مجاورت لوله های گاز و تاسیسات مکانیکی و … باید جهت اجرای صحیح آن تذکرات لازم بر مبانی مقررات به مجریان داده شود. همچنین مواردی از قبیل حداقل شعاع خمش در نصب کابل ها، رعایت فواصل مجاز بین کابل ها و سایر تاسیسات و همچنین اجرای صحیح اتصالات باید در هنگام اجرا مورد توجه قرار گیرد. در این آموزش سعی شده به کمک تصاویر واقعی ضمن آشنا کردن مخاطب با انواع کابل های برق و مشخصات فنی آن ها و همچنین نحوه اجرای صحیح کابل ها به تمامی روش های مرسوم، نکات مهم در بحث نظارت بر اجرای کابل گذاری برق نیز آموزش داده شده و در کنار این آموزش ویدیویی کامل ترین چک لیست نظارتی که می تواند تضمین کننده حسن اجرای کابل گذاری برق باشه ارائه گردد.
ویدیو معرفی فصل هفدهم
نظارت بر تاسیسات برقی ساختمان (نصب و دفن کابل)
◄ بررسی قسمت های مختلف یک کابل
◄ آشنایی با ملاک های تقسیم بندی کابل ها
◄ بررسی انواع عایق کابل ها و نحوه محافظت فیزیکی از کابل ها
◄ بررسی استاندارد سطح ولتاژ کابل ها
◄ آشنایی با طبقه بندی کابل بر اساس تعداد رشته ها
◄ آشنایی با طبقه بندی کابل براساس نوع هادی
◄ معرفی کابل های چند رشته
◄ بررسی حداقل شعاع خمش مجاز در نصب کابل ها
◄ بررسی نکات نظارتی نصب کابل ها بر روی دیوار
◄ بررسی نکات نظارتی دفن کابل ها زیر خاک
◄ بررسی نکات نظارتی اتصالات کابل ها
◄ بررسی نکات نظارتی اجرای کابل در لوله برق
◄ بررسی نکات نظارتی رعایت فواصل ایمنی در نصب کابل ها
◄ بررسی نکات نظارتی اجرای کابل ها در مجاورت لوله های گاز
◄ بررسی نکات نظارتی عمومی نصب کابل ها
سلام میشه بگید تافصل چندتکمیل شده ؟؟؟
سلام و احترام
این آموزش کامل شده است
مهندس برتر
با سلام و ضمن تشکر از آموزش بسیار جامع و مفیدتون یک سوالی ذهن بنده رو مشغول کرده که راجع به اعلام حریق هست، طبق فرمایش شما و همچنین مباحث نظام مهندسی اجرای اعلام حریق برای ساختمان های پنج سقف از تراز صفر و همکف الزامیست. در واقع منظور اینه که اگر ساختمان بدون در نظر گرفتن طبقه همکف، اصطلاحا دارای چهار طبقه مسکونی بالاتر از همکف باشه باید الزاما اعلام حریق توش اجرا بشه؟
سلام و احترام
بله منظور از پنج سقف همان چهار طبقه هست که اعلام حریق اجباری خواهد شد
مهندس برتر
با سلام و خسته نباشید. راجع به بحث همبندی یه موردی بود که گفته اگر همبندی قبل از بتن ریزی اجرا نشده باشه با سیم مسی نمره ۱۶ میتونیم بر روی سطح همبند اینو اجرا کنیم. این بند برای من یه ابهاماتی داره وقتی سطح میلگرد با بتن پوشیده بشه دیگه اونجا فلزی وجود نداره که بخواهیم همپتانسیلش بکنیم پس چه لزومی داره که روی سطح بتن ما سیم رو بین شناژها و یا روی ستون ها بچرخونیم!!!
سلام و احترام
در پاسخ شما توجه به دو نکته مفید خواهد بود:
اول اینکه سیم مسی باید با لایه ای از سیمان پوشیده شود که با توجه به هدایت نسبی سیمان باعث بهبود همبندی اسکلت خواهد شد.
دوم اینکه این سیم در نهایت به سیستم زمین از یک سو متصل شده و از سوی دیگر در همبندی اضافی از آن استفاده می شود که مطمینا مفید خواهد بود
مهندس برتر
سلام
ضمن تشکر از آموزش بسیار خوبتون
من الان چندتا ساختمان رو نظارت می کنم که یکی اسکلت فلزی و بقیه بتنی هستند و برای بحث همبندی اسکلت کمی نگران هستم چون پیمانکار برق تا حالا اجرا نکردن اگه امکان داره جزییات اجرایی رو بیشتر توضیح بدید
باز هم از سایت خوبتون تشکر می کنم
سلام و احترام
پاسخ شما در بخش پاسخ های ویدیویی به مخاطبان سایت قرار گرفت
مهندس برتر
باسلام
مدت زمان مسئولیت ناظر برق پس از اتمام کار چند سال است
یعنی تا چند سال پس از اتمام کار ناظر برق نسبت به نظارت خودش مسئولیت حقوقی دارد؟
باتشکر
سلام
تا همیشه
با سلام
لازم میبینم که از تمامی مجموعه مهندس برتر و استاد گرامی که زحمت همچین کار حرفه ای رو تدارک دیدند تشکر و قدردانی بکنم
قطعا در امر آموزش و پیشرفت بیشتر خودم حتما از آموزش های دیگر این مجموعه مهندس برتر استفاده میکنم .
خسته نباشید و خدا قوت به همه این مجموعه.
سلام من این بسته رو خریداری کردم در این بسته یه سری نقشه های اماده هم هست.من ابتدا که اتوکد2013 رو نصب کرده بودم مشکل بهم ریختگی فونت رو نداشتم ولی الان که اتوکد 2017 رو نصب کردم و میخوام نقشه های نمونه رو ببینم توضیحات فارسی شون قابل خوندن نیست باید چیکار کنم از اینترنت هم فونت گرفتم و در پوشه فونت ریختم بازم مشکل برطرف نشد
سلام
بی زحمت در مورد مباحث قانونی نظارت مثل گذارش نویسی و غیره هم توضیح دهید و یک جلسه به این آموزش بی نظیر اضافه کنید. مباحثتون فوق العاده بود خدا خیرتان دهد.
تشکر
سلام میشه در مورد همبندی اصلی ساختمانها با اسکلت فلزی توضیح بدید یا اموزش بدید .اموزش همبندی شما کامل بود اما برای ساختماهای بتنی است . ایا در اسکلت فلزی باز هم لازم است که طبقات بالا و بام و سقفها و … با میلگرد همبندی شوند یا همان همبندی در فونداسیون کافی است ؟؟ تشکر از پاسخگویی و سایت بسیار عالیتون
سلام و احترام
در تمامی توضیحات ارایه شده در آموزش یا همبندی تیرهای فلزی مجزا توضیح داده شده و یا از عبارت (شناژ یا تیر فلزی) استفاده شده که نشان می دهد الزام برای هر دو حالت است. فقط دقت بفرمایید که در همبندی از سه نقطه در اسکلت فلزی از طریق جوش دادن پیج، تفاوت شناژ با تیر فلزی در این است که در شناژ از قطعه اتصال نبشی استفاده می شود و در تیر فلزی پیچ بطور برعکس به خود تیر جوش می خورد
موفق باشید
سلام و ممنون از سایت خیلی خوبتون
ممنون از اموزشهاتون خیلی عالی بودن
خیلی تشکر می کنم از سایت خوبتون و مدرس دوره
بسیار آموزش کامل و روانی بود و من خیلی لذت بردم. بازم تشکر می کنم
سلام وقت بخیر
من بصورت اتفاقی این آموزش رو دیدم و من تازه پروانه نطارتم رو گرفتم.
می خواستم بدونم که این آموزش بر مبنای مباحث جدید هست یا اینکه بر مبنای قدیم چون یک سیر از مباحث تغییر کرده اند؟
با تشکر.
سلام و احترام
این آموزش جدیدترین محصول گروه مهندس برتر است و به تازگی تولید شده است و محتوای آن شامل جدیدترین ویرایش های مباحث مقررات ملی ساختمان مخصوصا ویرایش جدید مبحث 13 و راهنمای مبحث 13 می باشد
مهندس برتر
سلام و تشکر
خیلی عالی و بی نقص بود. محتوای آموزشی در این زمینه واقعا کمه و من خودم مدت هاست دنبالم و چیزی پیدا نکردم.
سلام واقعا عالی بود و مشخصه که زحمت زیادی بابت این دوره کشیده شده از گروه مهندس برتر و مخصوصا مدرس مربوطه بسیار تشکر می کنم.
سلام.در شهر ما کنتور های برق 25 امپر هستن پس طبق مبحث سیزده میتونیم یه میله بکوبیم.برای یه خونه یه طبقه سوالم اینه که همین میله های موجود در بازار رو بکوبیم مشکلی نداره چون فقط یه روکش مس دارن این میله ها و ایا قطر میله هم مهم است. و بعد از این که کوبیدیم روش رو با خاک پر کنیم یا شن.ممنونم
سلام و احترام
طبق آموزش های همین مجموعه دیدیم که سیستم ارت به کمک الکترود میله ای کم هزینه ترین روش جهت ایجاد سیستم ارت است. البته احداث آن نیاز به مته های مخصوص و یا چکش های مخصوص دارد. اگه جهت اجرای سیستم ارت زمین با قطری بیش از قطر میله حفر شود جهت پر کردن اطراف الکترود باید از الکترولیت که شرح جزییات آن در آموزش آمده استفاده گردد و در حالتی که الکترود کوبیده می شود نیاز به پر کردن بالای آن با ماده خاصی نیست. اگر میله دارای روکش مس است باید دقت شود که در حین اجرا به آن آسیبی وارد نشود (جهت جلوگیری از خوردگی) و در نهایت هر چه قطر و طول میله بیشتر باشد مقاومت آن کمتر می شود.
مهندس برتر
سلام .در بحث اعلام حریق ایا باید شستی ها ی اعلام حریق رو جدا سیم کشی کنیم و به دستگاه ببریم یا نه میتوانیم ار دتکتور به شستی اعلام حریق و همین طور از شستی به دتکتور بعدی سیم کشی کنیم .ممنونم
سلام و احترام
شستی های اعلام حریق در مسیر دتکتورها نصب می شوند. شما می توانید بعد از یک دتکتور سیم را به شستی برده و سپس به دتکتور بعدی. آنچه مهم است اینه که در مسیر دتکتور ها و شستی ها مجاز به گرفتن انشعاب نیستیم و همگی باید در یک خط باشند.
مهندس برتر
سلام ایا میتوانیم سیم همبندی اصلی رو به لوله های گاز داخل واحد ها وصل کنیم چون شما در اموزش گفتین به لوله اصلی گاز(منظورتون لوله قبل از کنتور است؟).همچنین گفتین حداقل مقطع سیم همبندی اصلی شش میلیمتر مربع میباشد.ایا درمیلگردهای فونداسیون میتوانیم از سیم 6 روکش دار افشان استفاده کنیم و در بحث اعلام حریق کلید مینیاتوری چند امپر برای دستگاه اعلام حریق بزاریم.؟ممنونم
سلام و احترام
همبندی اصلی در داخل واحدها انجام نمی شود، بلکه در نزدیکی تابلو برق کنتوری می توان لوله گاز اصلی را همبندی کرد. همبندی برای فونداسیون یا از طریق جوش دادن میلگرد انجام می شود و یا سیم مسی البته با جزییاتی که در فیلم آموزشی توضیح داده شده است. برای تغذیه سیستم اعلام حریق استفاده از فیوز 10 آمپری توصیه می شود.
مهندس برتر
باسلام
بنده 3تا ازمحصولات شما رو که مربوط به نقشه کشی تاسیسات میشد تهیه کردم . از نظر محتوایی خیلی خوب بودند امروز هم این بستتون گرفتم به نظرمیاد اینم خوب باشه.اگه براتون مقدوره درمورد نظارت بر تاسیسات مکانیکی ساختمان هم مجموعه ای تهیه بفرمایید.باتشکر
سلام و احترام
با تشکر از حسن نظر جنابعالی. گروه مهندس برتر به همراه تیم اجرایی با تجربه در حال بروز رسانی آموزش های فعلی و تدوین آموزش های مورد نیاز جامعه مهندسین می باشد. بسته نظارت تاسیسات مکانیکی ساختمان در حال ساخت توسط یکی از باتجربه ترین افراد در این حوزه است و به زودی جهت استفاده مخاطبین بر روی سایت قرار خواهد گرفت. در این بین نظرات شما عزیزان چراغ راه آینده برای ما خواهد بود
مهندس برتر
سلام بنده این آموزش رو دیدم و اولا تشکر می کنم از آموزش خوبتون و یک سوال داشتم
آیا این چک لیست باید دست خودمون باشه یا به برقکار ساختمان تحویلش بدیم چون نمیشه تک تک موارد رو به برقکار شفاهی گفت
سوال دوم اینه که با دیدن فیلم تمام مواردی که در چک لیست اومده برای من واضح و شفاف هست ولی آیا برقکار هم می تونه متوجه درست اجرا کردن تاسیسات بشه؟
باز هم تشکر می کنم
سلام و احترام
ضمن تشکر از حسن نظر جنابعالی
بهتر است یک نسخه کپی این چک لیست در اختیار مجری برق قرار بگیره. این عمل کار نظارت رو بسیار راحت می کنه و البته برق کاران چون کارشون اجرای تاسیسات برقی هست مشکلی در فهم بندهای چک لیست نخواهند داشت و اگر استثنایی وجود داشت می تونن تلفنی از ناظر برق سوال کنند
مهندس برتر
خیلی عالی بود و تشکر
سلام واقعا از زحمات شما در تدوین این آموزش تشکر می کنم. واقعا مفید و کاربردی و پر محتوا هست و می تونه برای مهندسین برق که کارشون بسیار پر ریسک هست نقش منجی داشته باشه. بنده به نوبه خودم از مدرس دوره بسیار تشکر می کنم
با سلام و عرض خسته نباشید. من قبلا این آموزش رو خریداری کرده بودم و تا فصل 5 دانلود کرده بودم الان فصول 6 و 7 هم اضافه شده.لطفا لینک دانلود فصول 6 و 7 رو برام ایمیل بکنید.ممنون
سلام و احترام
لطفا جهت دریافت آپدیت آموزش به ایمیل خود مراجعه کنید
مهندس برتر
سلام
خیلی عالی بود کار منو واقعا راه انداخت. برای هر قسمت از آموزش شما مجبور بودم کلی وقت بذارم . از مدرس توانای دوره تشکر می کنم
سلام اگر می شه بفرمایید حجم آموزش برای دانلود چقدره؟ و همچنین در صورت خرید پستی کی به دست بنده می رسه؟ با تشکر
سلام و احترام. حجم آموزش حدود 2.5 گیگابایت هست که در حالت دریافت دانلودی قابل دریافت می باشد. و در حالت پستی در همان روز خرید بسته تحویل پست شده و کد رهگیری آن به ایمیل شما ارسال خواهد شد وحدود 48 ساعت طول خواهد کشید تا به دست شما برسد.
مهندس برتر
من آموزش رو بصورت پستی خریداری کردم ولی لینک دانلود هم ظاهر شد می خواستم بدونم درست خرید کردم؟ و ارسال انجام می شه؟
سلام و احترام بله. بسته شما تحویل پست شده است. هنگام خرید پستی نیز لینک های دانلود نمایش داده می شود. درصورتی که قصد مشاهده تعدادی از فصول آموزش را قبل از رسیدن بسته پستی داشته باشید می توانید از طریق لینک دانلود آن بخش ها را دریافت کنید.
ممنون خیلی خیلی مفید بود تشکر از مدرس عزیز
سلام تشکر می کنم از آموزش خوب شما. مدرس بسیار مسلط و روان توضیحات را فرموند. مخصوصا قسمت هم بندی که برای اینجانب بسیار مفید بود. باز هم تشکر می کنم
سلام
خیلی عالی بود. مطالب روان و با جزییات بیان شده و به من خیلی کمک کرد. تشکر فراوان
سلام. ممنون از آموزش خوبتون
با توجه به آموزش شما اجرای همبندی اصلی توی همه ساختمان ها اجباریه ولی من ناظر یک ساختمان هستم و مالک بدون هماهنگی بتن ریزی رو انجام داده میشه راهنمایی کنین. ممنون
سلام و احترام
همونطور که در آموزش گفته شده اجرای همبندی اصلی بر اساس ماده پ-3-7-9-3 مبحث سیزدهم مقررات ملی ساختمان اجباری است. بنابراین بتن ریزی هر طبقه بدون اطلاع ناظر برق خلاف مقررات است و در اینصورت مالک باید با هزینه اضافی کار همبندی را با اجرای سیم مسی بطور روکار و ماهیچه سیمانی که شرح جزییات آن در آموزش آمده است انجام دهد.
مهندس برتر
سلام باتشکر از آموزش عالی شما واقعا کاربردی و بدرد بخوره. من دو روز پیش این آموزشو گرفتم و داخلش پنج تا فصل بود که داخلش همبندی و تابلو برق هم بود می خواستم بدونم کی بقیه آموزش ها اضافه می شه و چطور می تونم دریافت کنم؟
سلام و احترام
با تشکر از حسن نظر جنابعالی
آموزش ها در حال تکمیل است و با توجه به دقت نظر تیم سازنده جهت کیفیت بخشیدن به کار، آموزش ها پس از تکمیل هر بخش به مرور بر روی سایت قرار خواهد گرفت. قطعا با کامل شدن هر بخش شما می توانید آن را از طریق پنل کاربری خود بطور رایگان دریافت کنید.
مهندس برتر
سلام من خیلی وقته که دنبال چنین آموزشی هستم ولی ظاهرا هنوز تکمیل نیست. می شه بگید آیا در حال تکمیله یا همینه کلا
ممنون
سلام و احترام
این آموزش دارای بخش های تکمیلی است که بزودی بر روی سایت قرار خواهد گرفت. ضمنا افرادی که قبل از تکمیل آموزش اقدام به دریافت آن کنند، پس از تکمیل هر بخش آموزش، آن را بطور رایگان در پنل کاربری خود دریافت خواهند کرد.
مهندس برتر