محسن انتظاری : استاد دانشگاه / مهندس طراح و ناظر سازمان نظام مهندسی ساختمان
تالیف گروهی ، پشتیبانی تلفنی
برنامه ریزی ، تدریس و بازبینی فیلم ها توسط گروهی از اساتید و دانشجویان انجام میشود تا خطاهای احتمالی را به حداقل برسانیم. همچنین در پاسخ به سوالات شما گروهی از متخصصین به شما کمک می کنند.
دانلود آنی/ ارسال سریع
لینک های دانلود بلافاصله پس از ثبت سفارش به پنل کاربری شما اضافه می شود و لینک دانلود به ایمیل شما هم ارسال میشود در صورت خرید پستی ارسال پستی به همراه کد رهگیری مرسوله در اولین ساعت اداری روز انجام می شود
بازگشت وجه در صورت نارضایتی
دوره ها در مهندس برتر به صورت گروهی مورد بازبینی قرار می گیرد. همچنین از کیفیت دوره های ارائه شده در مهندس برتر مطمئن هستیم در صورت نارضایتی وجه واریزی شما با احترام برگشت داده می شود.
تعداد فصل ها
تعداد دقیقه های آموزش
تعداد پشتیبانان
%
رضایت کاربران
شرح دوره
همانطور که اطلاع دارید یکی از پر چالش ترین موارد در حوزه مهندسی برق نظام مهندسی ساختمان مبحث سیستم ارت حفاظتی ساختمان می باشد. علت اهمیت بالای ارت حفاظتی در ساختمان ها تاثیرگذاری بالای آن در حفاظت از جان اشخاص است و طبیعتا در صورتی که سیستم ارت بصورت استاندارد اجرا نشود مسئولیت سنگینی متوجه مهندسین طراح، ناظر و مجری برق ساختمان خواهد بود. در گذشته مساله اساسی در اجرای الکترودهای ارت توجه بیش از حد به جنبه کاهش مقاومت در کوتاه مدت و غافل شدن از سایر پارامترها مهم در اجرای الکترود ارت استاندارد بوده است. تجربه نشان داده است که عدم آگاهی کافی از ابعاد مختلف اجرای ارت استاندارد مهمترین دلیل برای دامن زدن بر این مساله بوده است. در این مجموعه آموزشی متوجه خواهیم شد که اجرای استاندارد سیستم ارت مستلزم دانستن نکات متعدد در منابع قوانین و همچنین نکات اجرایی مهمی است که با رعایت آنها سیستم ارت با کیفیت و بصورت استاندارد اجرا خواهد شد بطوریکه با رعایت این موارد سیستم ارت حفاظتی ساختمان در کنار برخوردار بودن از ویژگیهایی همچون طول عمر بالا، پایداری مقاومت در طول زمان، قابلیت تحمل جریان های اتصالی بالا در عین حال دارای مقاومت پایین در حدود قابل قبول نیز خواهد بود و ضمنا با حداقل هزینه ممکن اجرا خواهد شد. قطعا پذیرفتن این واقعیت که طراحی، اجرا و تست و تحویل ارت حفاظتی ساختمان یک مساله کاملا تخصصی است منجر به بالا رفتن کیفیت اجرای آن و طبیعتا کاهش مخاطرات حاصل از عملکرد نامناسب این سیستم خواهد شد. در این مجموعه سعی شده با جمع بندی تمامی منابع قابل استناد در بحث الکترودهای ارت حفاظتی استاندارد و همچنین دستورالعمل های اجرایی در این زمینه یک مجموعه کامل و کاربردی جهت طراحی، محاسبات، اجرا و تست و تحویل سیستم ارت حفاظتی ساختمان ارائه شود. از جمله این منابع استانداردهای BS و IEC، هندبوک اریکو و سوارز، مبحث 13 مقررات ملی ساختمان و دستورالعمل های اجرا و اندازه گیری سیستم زمین می باشد.
- بررسی انواع اتصال به زمین و جایگاه ارت حفاظتی ساختمان در آن
- بررسی اتصال به زمین حفاظتی از نظر مبحث 13 مقررات ملی ساختمان
- بررسی الکترودهای ارت حفاظتی ساده و موارد کاربرد آن
- بررسی الکترودهای ارت حفاظتی اساسی و موارد کاربرد آن
ویدیو معرفی فصل 1
شرح دوره
با وجود تنوع زیاد در انواع الکترودهای ارت قابل پیاده سازی به عنوان ارت حفاظتی ساختمان اما متاسفانه در عمل بیشتر سیستم های ارت اجرا شده از نوع چاه و الکترود صفحه ای است که باعث افت محسوس کیفیت کار و بالا رفتن هزینه های اجرایی شده است. عدم آگاهی کافی طراحان نیز باعث شده تا در نقشه های برق هم بدون در نظر گرفتن شرایط هر پروژه همین نوع سیستم ارت پیشنهاد گردد. با توجه به اینکه در استانداردهای معتبر الکترودهای ارت چه از نظر شکل چه از نظر جنس و چه از نظر نوع پیاده سازی تنوع بالایی دارد با شناخت انواع حالات استاندارد اجرای الکترودهای سیستم ارت حفاظتی می توان با در نظر گرفتن شرایط هر پروژه الکترود ارت مناسب را پیاده سازی نمود. به این ترتیب هم کیفیت اجرای سیستم ارت بسیار بهبود پیدا خواهد نمود که در نهایت ریسک عملکرد نامناسب ارت با گذشت زمان را از بین خواهد برد و هم از اتلاف هزینه های بی مورد پیشگیری می شود. در این فصل سعی شده با معرفی انواع حالات استاندارد اجرای الکترودهای سیستم ارت حفاظتی در پروژه های ساختمانی یک دید کلی به مخاطب داده شود تا چه هنگام طراحی و چه هنگام اجرا بسته به شرایط هر پروژه بهترین انتخاب نوع الکترود را داشته باشد.
در این مجموعه سعی شده با جمع بندی تمامی منابع قابل استناد در بحث الکترودهای ارت حفاظتی استاندارد و همچنین دستورالعمل های اجرایی در این زمینه یک مجموعه کامل و کاربردی جهت طراحی، محاسبات، اجرا و تست و تحویل سیستم ارت حفاظتی ساختمان ارائه شود.
- بررسی پارامترهای مهم جهت انتخاب الکترود زمین مناسب
- آشنایی با انواع الکترودهای ارت بر اساس مبحث 13
- آشنایی با انواع الکترودهای ارت بر اساس سایر استانداردهای معتبر
- آموزش اجرای الکترودهای صفحه ای، پنج حلقه، قائم، افقی و مشبک
- بررسی حداقل ابعاد استاندارد الکترودهای مختلف از جهت خوردگی، زنگ زدگی و استحکام مکانیکی
ویدیو معرفی فصل 2
شرح دوره
با وجود اینکه در منابع اصلی از جمله مبحث 13 مقررات ملی ساختمان و نشریه 110 عدد خاصی برای مقاومت ارت حفاظتی تعیین نشده است با این وجود بسته به شرایط پروژه باید قبل از اجرا، طوری طراحی و محاسبات سیستم ارت را انجام داد تا مقدار مقاومت زمین پس از اجرا در حدود قابل قبول قرار گیرد. عدم محاسبات قبل از اجرای سیستم ارت ممکن است باعث روبرو شدن با مقاومت های بالا برای ارت حفاظتی شود که این خود منجر به لزوم تقویت سیستم ارت اولیه و از دست رفتن زمان و تحمیل هزینه های اضافی خواهد بود. ضمنا مهندسین طراح برق نیز ملزم به انجام محاسبات در نقشه های مصوب ارتینگ ساختمان ها هستند تا بهترین نوع الکترود و مناسب ترین نوع اجرا سیستم ارت ساختمان را در نقشه ها پیشنهاد دهند. در این فصل سعی شده پس از آشنایی کامل با مفهوم مقاومت ارت، پارامتر های مهم در مقدار این مقاومت از جمله ترکیبات خاک اطراف الکترود و عمق و شکل الکترود تحلیل شده و همچنین نحوه محاسبات مربوط به پرکاربردترین الکترودها بر اساس استاندارد BS7430 آموزش داده شود.در این مجموعه سعی شده با جمع بندی تمامی منابع قابل استناد در بحث الکترودهای ارت حفاظتی استاندارد و همچنین دستورالعمل های اجرایی در این زمینه یک مجموعه کامل و کاربردی جهت طراحی، محاسبات، اجرا و تست و تحویل سیستم ارت حفاظتی ساختمان ارائه شود.
- بررسی مهمترین عوامل تاثیرگذار بر مقاومت ارت
- بررسی نقش ترکیبات خاک بر مقاومت ارت
- بررسی تاثیر شکل الکترود بر مقاومت ارت
- آموزش محاسبه مقاومت الکترودهای ارت قائم
- آموزش محاسبه مقاومت الکترود صفحه ای
- آموزش محاسبه مقاومت الکترودهای افقی
- آموزش محاسبه مقاومت الکترودهای ترکیبی
ویدیو معرفی فصل 3
شرح دوره
با توجه به مادام العمر بودن مسئولیت طراحان، مجریان و ناظران برق در پروژه های ساختمانی از یک جهت و تاثیر عملکرد صحیح سیستم ارت ساختمان در طول زمان در پیشگیری از حوادث جانی از سوی دیگر قطعا پر اهمیت ترین وظیفه ما اجرای سیستم ارت با حداکثر پایداری و عمر خواهد بود. در اجرای سیستم ارت توجه به انتخاب جنس الکترود و اتصالات و همچنین نوع بکفیل و شیوه اجرای الکترود تاثیر بسیار زیادی در پایداری و عمر الکترود ارت خواهد داشت. البته لازمه انتخاب های صحیح در این موارد داشتن دانش کافی در خصوص موارد و نکات متعددی در این زمینه خواهد بود. در خصوص خاک محل احداث الکترود در استانداردهای معتبر مواردی از قبیل مقاومت ویژه، پتانسیل اکسایشی، رطوبت، PH، و مقدارد کلراید و نمک محلول در آن مورد توجه قرار گرفته است. در خصوص بکفیل، در کنار اثر کاهندگی مقاومت، تاثیر جنس بکفیل در پیشگیری از خوردگی گالوانیک اهمیت زیادی دارد. در خصوص جنس الکترود و اتصالات توجه به تفاوت رفتار خوردگی گالوانیک و اتمسفری در محیط های مختلف خاک و بکفیل و همچنین شرایط فلزاتی که با سیستم ارت همبند می شوند اهمیت فراوانی خواهد داشت. بنابراین با وجود موثر بودن پارامترهای متعدد در رسیدن به حداکثر پایداری و عمر سیستم ارت نیاز به دانش افزایی در این زمینه بر اساس اطلاعاتی که منابع معتبر در اختیار ما قرار می دهند احساس می شود. در این مجموعه سعی شده با جمع بندی تمامی منابع قابل استناد در بحث الکترودهای ارت حفاظتی استاندارد و همچنین دستورالعمل های اجرایی در این زمینه یک مجموعه کامل و کاربردی جهت طراحی، محاسبات، اجرا و تست و تحویل سیستم ارت حفاظتی ساختمان ارائه شود.
- بررسی تاثیر پارامتر مقومت ویژه خاک بر پایداری و عمر الکترود ارت
- بررسی تاثیر خاصیت اسیدی و بازی خاک بر پایداری و عمر الکترود ارت
- بررسی حدود مقاومت ویژه انواع خاک ها بر اساس منابع معتبر
- بررسی لایه های مختلف خاک
- مقایسه بنتونیت با سایر خاک ها
- مقایسه بتن با سایر خاک ها
- آموزش انتخاب مناسب محل اجرای الکترود
- آموزش استفاده از بکفیل در اجرای سیستم ارت
- بررسی پرکاربردترین مواد مورد استفاده به عنوان بکفیل و مقایسه آنها
- آموزش خوردگی به عنوان مهمترین عامل کاهش عمر در سیستم ارت
- بررسی نکات خوردگی گالوانیک در سیستم ارت
- بررسی تاثیر PH در خوردگی سیستم ارت
- بررسی تاثیر خوردگی در انواع فلزات پر کاربرد به عنوان الکترود ارت
- آموزش اجرای صحیح انواع الکترودها جهت رسیدن به بهترین پایداری و عمر
ویدیو معرفی فصل 4
شرح دوره
در تمامی منابع معتبر از جمله مباحث 13 و 22 مقررات ملی ساختمان بر لزوم تست مقاومت سیستم ارت حفاظتی ساختمان پس از اجرا و همچنین تست دوره ای آن به کمک تجهیزات و روش های تایید شده اشاره شده است. ضمنا تاییدیه های تست مقاومت ارت ساختمان جزو مستنداتی است که می توان جهت اثبات اجرای استاندارد سیستم ارت بایگانی نموده و در مواقع لزوم ارائه کرد. با توجه به اینکه کار تست مقاومت سیستم ارت کاملا تخصصی است و نیاز به دانش کافی در خصوص شناخت دستگاه های مختلف تست مقاومت ارت و روش های مناسب برای تست انواع مختلف الکترودهای ارت دارد در این فصل سعی شده جهت تست استاندارد مقاومت سیستم ارت ضمن آشنایی با دستگاه های ارت سنج مختلف، کلیه روش های تست مقاومت زمین از جمله روش های مبتنی بر افت پتانسیل، روش های بدون کوبیدن میل و همچنین روش امپدانس حلقه آموزش داده شود. ضمنا مزایا و دقت اندازه گیری در روش های مختلف مقایسه خواهد شد و روش های تست متناسب با الکترودهای مختلف بررسی خواهد شد. ضمنا با توجه به اینکه دانستن مقاومت ویژه خاک اطراف الکترود کمک فراوانی به طراحی صحیح سیستم ارت خواهد کرد در پایان این فصل کاربردی ترین روش های تست مقاومت ویژه خاک با دستگاه های ارت سنج چهار و سه سیمه نیز آموزش داده خواهد شد.
در این مجموعه سعی شده با جمع بندی تمامی منابع قابل استناد در بحث الکترودهای ارت حفاظتی استاندارد و همچنین دستورالعمل های اجرایی در این زمینه یک مجموعه کامل و کاربردی جهت طراحی، محاسبات، اجرا و تست و تحویل سیستم ارت حفاظتی ساختمان ارائه شود.
- بررسی لزوم تست مقاومت سیستم ارت بر اساس منابع معتبر
- آشنایی با انواع دستگاه های ارت تستر
- نحوه اندازه گیری مقاومت سیستم ارت به کمک دستگاه ارت تستر غیر کلمپی
- آموزش اندازه گیری مقاومت سیستم ارت به روش افت پتانسیل کلاسیک
- آموزش اندازه گیری مقاومت سیستم ارت به روش افت پتانسیل 62%
- آموزش اندازه گیری مقاومت سیستم ارت به روش افت پتانسیل 50%
- آموزش اندازه گیری مقاومت سیستم ارت به روش افت پتانسیل شیب
- آموزش اندازه گیری مقاومت سیستم ارت به روش آزمون 180/90 درجه
- آموزش اندازه گیری مقاومت سیستم ارت به روش تکنیک چیدمان مثلثی
- آموزش اندازه گیری مقاومت سیستم ارت به روش تکنیک الکترود متصل
- آموزش اندازه گیری مقاومت سیستم ارت به روش های بدون میل
- آموزش اندازه گیری مقاومت سیستم ارت به روش دو نقطه (ارت مرده)
- آموزش اندازه گیری مقاومت سیستم ارت به روش تزریق جریان(کلمپی)
- آموزش اندازه گیری مقاومت سیستم ارت به روش سه نقطه
- آموزش اندازه گیری مقاومت سیستم ارت به روش امپدانس حلقه
- آموزش اندازه گیری مقاومت ویژه خاک به روش ونر
- آموزش اندازه گیری مقاومت ویژه خاک با دستگاه ارت سنج سه سیمه
سلام
برای اجرای الکترود پنجه کلاغی عمق بخش افقی چقدر باشه؟
سلام و احترام
برای بخش افقی بر اساس کتاب راهنمای مبحث 13 حداقل 80 سانتی متر عمق لازمه چون هم از یخ زدگی محافظت میشه و هم با خاک تماس خوبی خواهد داشت.
مهندس برتر
سلام
خیلی عالی بود بعد از دیدن آموزش تازه فهمیدم تا حالا هیچی از ارت نمی دونستم. من بقه آموزش های برق رو هم دیدم واقعا عالی بود ممنون
سلام
برای تست مقاومت ارت از چه روشی بهتره استفاده بشه؟
سلام و احترام
برای تست مقاومت ارت روش های متعددی وجود داره که بر اساس دستگاه اندازه گیری که در اختیار داریم و نوع الکترود ارت و میزان دقت مورد انتظار روش مناسب انتخاب میشه. در آموزش تمام روش های استاندارد آموزش داده شده ولی معمولا روش 62 درصد هم دقت لازم رو داره و هم سریع انجام میشه و میشه از این روش استفاده کرد.
مهندس برتر
سلام
ضمن تشکر از سایت خوبتون. آیا اجرای الکترود ارت با میله کوبی مورد تایید است؟
سلام و احترام
بر اساس مبحث 13 برای مشترکان با کنتور برق (تکفاز یا سه فاز تا 32 آمپر) از یک الکترود زمین ساده یا همان میله ای با حداقل عمق 2 متر در زمین بکر قبول است. ضمنا برای مشترکان با کنتور برق از 32 آمپر بالاتر تا 75 آمپر سه فاز یا مجموعه های دارای چندین مشترک که کنتورهای آن ها در یک نقطه متمرکز باشد و جمع جریان های نامی کنتورهای هر فاز با ضریب همزمانی، از 75 آمپر تجاوز نکند از یک الکترود زمین ساده به عمق 4 متر یا دو الکترود زمین به عمق 2 متر و حداقل فاصله 4 متر از یکدیگر در زمین بکر استفاده می شود.
مهندس برتر
با سلام
لازم میبینم که از تمامی مجموعه مهندس برتر و استاد گرامی که زحمت همچین کار حرفه ای رو تدارک دیدند تشکر و قدردانی بکنم
قطعا در امر آموزش و پیشرفت بیشتر خودم حتما از آموزش های دیگر این مجموعه مهندس برتر استفاده میکنم .
خسته نباشید و خدا قوت به همه این مجموعه
سلام واقعا عالی بود و مشخصه که زحمت زیادی بابت این دوره کشیده شده از گروه مهندس برتر و مخصوصا مدرس مربوطه بسیار تشکر می کنم.
سلام واقعا از زحمات شما در تدوین این آموزش تشکر می کنم. واقعا مفید و کاربردی و پر محتوا هست و می تونه برای مهندسین برق که کارشون بسیار پر ریسک هست نقش منجی داشته باشه. بنده به نوبه خودم از مدرس دوره بسیار تشکر می کنم
سلام
خیلی عالی بود کار منو واقعا راه انداخت. برای هر قسمت از آموزش شما مجبور بودم کلی وقت بذارم . از مدرس توانای دوره تشکر می کنم
من آموزش رو بصورت پستی خریداری کردم ولی لینک دانلود هم ظاهر شد می خواستم بدونم درست خرید کردم؟ و ارسال انجام می شه؟
سلام و احترام
با ثبت سفارش هر محصول در سایت بطور خودکار لینک های دانلود در اختیار شما قرار می گیره. اگر به صورت پستی سفارش داده باشید محصول براتون ارسال پستی هم خواهد شد
مهندس برتر
ممنون خیلی خیلی مفید بود تشکر از مدرس عزیز
سلام تشکر می کنم از آموزش خوب شما. مدرس بسیار مسلط و روان توضیحات را فرموند. مخصوصا قسمت تست مقاومت ارت که برای اینجانب بسیار مفید بود. باز هم تشکر می کنم
سلام
خیلی عالی بود. مطالب روان و با جزییات بیان شده و به من خیلی کمک کرد. تشکر فراوان