آموزش جامع طراحی و محاسبات تاسیسات برقی حوزه نظام مهندسی ساختمان و تهیه دفترچه محاسبات استاندارد (محاسبه مقطع سیم ها و کابل ها)
سطح: | پیشرفته |
مدرس: | مهندس محسن انتظاری |
نام فایل: | tme1230 |
مهندس محسن انتظاری
شرح دوره
تعیین صحیح مقاطع سیم ها و کابل ها هنگام طراحی تاسیسات برقی ساختمان ها اهمیت بسیار زیادی دارد. در صورت تعیین سطح مقطع کمتر از میزان لازم خطر داغ شدن سیم ها و کابل ها و آتش سوزی وجود دارد. همچنین افزایش امپدانس خط باعث کاهش جریان اتصال کوتاه و عمل نکردن کلیدهای مینیاتوری می شود. ضمنا افت ولتاژ بیش از حد مجاز تعیین شده در نشریه 110 از نتایج کم بودن سطح مقطع سیم ها و کابل ها خواهد بود. از سوی دیگر بیش از حد بالاتر انتخاب کردن مقطع سیم ها و کابل ها هزینه های سنگین بی موردی بر سازندگان ساختمان ها جهت خرید سیم ها و کابل های گرانتر وارد کرده که طراحان برق بایستی پاسخگوی طرح خود باشند. ضمنا طراحان برق باید مبانی محاسبات خود را در قالب دفترچه محاسبات ارایه دهند. از این رو در این فصل بطور کامل با نحوه تعیین دقیق مقاطع سیم ها و کابل ها با جدیدترین استانداردها آشنا خواهید شد. سعی شده این آموزش کاملا کاربردی باشد از این رو یک دفترچه محاسبات اکسل جهت تعیین مقطع سیم ها و کابل ها ارایه خواهد شد بطوری که امکان تعیین سطح مقطع سیم ها و کابل ها به سریع ترین و دقیق ترین حالت ممکن انجام شود. در این فصل تعیین سطح مقطع براساس معیارهای جریان مجاز، افت ولتاژ مجاز، معیار هارمونیک سوم و امکان قطع حداقل جریان مجاز توسط کلیدهای مینیاتوری آموزش داده می شود. ضمنا نحوه محاسبه مقاطع سیم ها و کابل ها برای یک پروژه واقعی به کمک دفترچه محاسبات اکسل آموزش داده خواهد شد.
در این مجموعه سعی شده با جمع بندی تمامی منابع قابل استناد در بحث طراحی و محاسبات تاسیسات برقی و همچنین دستورالعمل های اجرایی در این زمینه یک مجموعه کامل و کاربردی جهت ایجاد دفترچه محاسبات استاندارد تاسیسات برقی ساختمان ارائه شود. در فصل های مختلف این آموزش چندین دفترچه محاسبات اکسل نیز جهت سرعت بخشیدن به کار شما در تهیه دفترچه محاسبات برق ارایه خواهد شد.
کدام مخاطب به این آموزش نیاز دارد؟
مهندسین برق ناظر و طراح سازمان نظام مهندسی
دانشجویان مهندسی برق
◄ آموزش نحوه تعیین مقاطع سیم ها و کابل ها با معیار حداکثر جریان مجاز
◄ معرفی ضرایب کاهشی حداکثر جریان عبوری از کابل (correction factors)
◄ آموزش نقش معیار هارمونیک سوم در تعیین مقاطع سیم ها و کابل ها
◄ محاسبه مقاطع سیم ها و کابل ها با معیار حداکثر جریان مجاز در یک پروژه واقعی به کمک دفترچه محاسبات
◄ تعیین مقاطع سیم ها و کابل ها بر اساس معیار افت ولتاژ مجاز
◄ محاسبه مقاطع سیم ها و کابل ها با معیار حداکثر افت ولتاژ مجاز در یک پروژه واقعی به کمک دفترچه محاسبات
◄ آموزش نحوه محاسبه امپدانس حلقه خطا برای بدست آوردن حداقل جریان اتصال کوتاه