649,000 تومانافزودن به سبد خرید
بخش ها: | 4 |
سطح: | پیشرفته |
مدرس: | مهندس محسن انتظاری |
کد فایل: | tme1200 |
مدت زمان: | 5 ساعت 22 دقیقه |
محسن انتظاری : استاد دانشگاه / مهندس طراح و ناظر سازمان نظام مهندسی ساختمان
تالیف گروهی ، پشتیبانی تلفنی
برنامه ریزی ، تدریس و بازبینی فیلم ها توسط گروهی از اساتید و دانشجویان انجام میشود تا خطاهای احتمالی را به حداقل برسانیم. همچنین در پاسخ به سوالات شما گروهی از متخصصین به شما کمک می کنند.
دانلود آنی/ ارسال سریع
لینک های دانلود بلافاصله پس از ثبت سفارش به پنل کاربری شما اضافه می شود و لینک دانلود به ایمیل شما هم ارسال میشود در صورت خرید پستی ارسال پستی به همراه کد رهگیری مرسوله در اولین ساعت اداری روز انجام می شود
بازگشت وجه در صورت نارضایتی
دوره ها در مهندس برتر به صورت گروهی مورد بازبینی قرار می گیرد. همچنین از کیفیت دوره های ارائه شده در مهندس برتر مطمئن هستیم در صورت نارضایتی وجه واریزی شما با احترام برگشت داده می شود.
تعداد مثال ها
تعداد دقیقه های آموزش
تعداد پشتیبانان
%
رضایت کاربران
◄ آموزش برآورد بار به روش محاسبه توان کل نصب شده و اعمال ضرایب همزمانی مناسب
◄ آموزش محاسبات برآورد بار برای یک ساختمان مسکونی هفت سقف به کمک دفترچه محاسبات اکسل
◄ بررسی ضریب همزمانی روشنایی بر اساس استانداردهای مختلف
◄ بررسی ضریب همزمانی پریز های برق بر اساس استانداردهای مختلف
◄ بررسی ضریب همزمانی تهویه مطبوع بر اساس استانداردهای مختلف
◄ بررسی ضریب همزمانی آسانسور بر اساس استانداردهای مختلف
◄ بررسی ضریب همزمانی تابلو برق بر اساس استانداردهای مختلف
شرح دوره
همانطور که اطلاع دارید مهمترین وظیفه مهندسین طراح برق محاسبات صحیح جهت انتخاب تجهیزات برقی و مدارات برقی مناسب در نقشه های برق ساختمان است. بدون شک درصورتی که محاسبات صحیحی قبل از نقشه کشی برق انجام شود، نتنها ایمنی طرح تضمین خواهد شد بلکه اجرای تاسیسات برقی ساختمان بدون کاستی و از طرف دیگر بدون هزینه های اضافی انجام خواهد شد. البته در ساختمان های کوچک که شامل تجهیزات و مصرف کننده های ویژه ای نیستند معمولا با توجه به تجارب قبلی می توان بدون نیاز به محاسبات طراحی بسیاری از بخش های برقی را انجام داد. ولی هر چه ابعاد ساختمان بزرگتر شود و در آن تجهیزات برقی بیشتری مورد استفاده قرار گیرد انجام محاسبات اهمیت بیشتری پیدا کرده و بدون انجام محاسبات دقیق ایمنی پروژه تهدید خواهد شد. از سوی دیگر عدم انجام محاسبات دقیق می تواند با برآورد بیش از اندازه زیاد تجهیزات و مقاطع سیم ها و کابل ها موجب هدر رفتن سرمایه ها به دلیل استفاده از تجهیزات و لوازمی خواهد شد که طبق استانداردها مورد نیاز نبوده است. به هر حال نقشه های برقی ساختمان باید بر اساس ضوابط و استانداردها و طی محاسبات دقیق در بخش های مختلف طراحی گردد و در غیر اینصورت طراح نقشه مسئولیت اشکالات موجود در طرح را بر عهده خواهد داشت. ضمنا در صورت وجود اشکال در طراحی نقشه های برق مهندسین ناظری که بر اجرای صحیح نقشه نظارت دارند بایستی جهت رفع اشکالات آن گزارشات لازم را ارایه دهند. تمامی این موارد در صورت تسلط مهندسین برق بر محاسبات استاندارد در طراحی بخش های مختلف تاسیسات برقی امکان پذیر خواهد بود.
در این مجموعه سعی شده با جمع بندی تمامی منابع قابل استناد در بحث طراحی و محاسبات تاسیسات برقی و همچنین دستورالعمل های اجرایی در این زمینه یک مجموعه کامل و کاربردی جهت ایجاد دفترچه محاسبات استاندارد تاسیسات برقی ساختمان ارائه شود. در فصل های مختلف این آموزش چندین دفترچه محاسبات اکسل نیز جهت سرعت بخشیدن به کار شما در تهیه دفترچه محاسبات برق ارایه خواهد شد.
از جمله مهم ترین منابع مورد استفاده در تهیه این آموزش، مجموعه مباحث مقررات ملی ساختمان و در کنار اونها راهنمای طرح و اجرای تاسیسات برقی ساختمان ها، راهنمای طرح و اجرای تاسیسات برقی، ویرایش جدید نشریه 110، نشریه393 و همچنین استانداردهای IEE Wiring Regulations وSchneider electric installation guide وAbb swichgeer manual و siemens instalation handbook و Bsi و Nfpa هستند.
در فصل اول این مجموعه روش های صحیح برآورد بار بر اساس ویرایش جدید مبحث سیزدهم بطور کامل بررسی شده بطوری که از تابلوهای فرعی شروع کرده و تک تک مدارات را بر اساس نوع مصرف با ضرایب مصرف مناسب تعدیل کرده و تا تابلوی اصلی کنتوری پیش خواهیم رفت تا بتوان از نتایج آن در تعیین حداکثر درخواست و در نتیجه تخمین صحیح جریان مورد نیاز ورودی اصلی از منبع تغذیه و محاسبه سطح مقطع هادی ها و افت ولتاژ ها و همچنین انتخاب تجهیزات مناسب کنترلی و حفاظتی مدار توزیع استفاده کرد. ضمنا دفترچه محاسبات اکسل جهت برآورد صحیح بار در تمامی تابلوهای تکفاز و سه فاز ساختمان ارایه شده است.
ویدیو معرفی بخش 1
آموزش طراحی و محاسبات تاسیسات برقی ساختمان (محاسبه مقطع سیم ها و کابل ها)
◄ بررسی اصول تعیین مقاطع سیم ها و کابل ها
◄ تعیین مقاطع سیم ها و کابل ها بر اساس جریان مجاز
◄ بررسی مقدار جریان مجاز سیم های مسی با عایق پی وی سی
◄ بررسی مقدار جریان مجاز کابل های مسی با عایق و غلاف پی وی سی
◄ بررسی مقدار جریان های مجاز سیم های مسی بدون عایق
◄ تعیین مقاطع سیم ها و کابل ها بر اساس جریان مجاز در مدارهای تک فاز
◄ تعیین مقاطع سیم ها و کابل ها بر اساس جریان مجاز برای مدارهای سه فاز
◄ تعیین مقاطع سیم ها و کابل ها بر اساس افت ولتاژ مجاز
◄ مقدار افت ولتاژ مجاز بر طبق مبحث سیزدهم مقررات ملی ساختمان
◄ محاسبات مقطع سیم و کابل برای یک پروژه واقعی با بارهای تک فاز
◄ محاسبات مقطع سیم و کابل برای یک پروژه واقعی با بارهای سه فاز
شرح دوره
بدون شک یکی از مهمترین بخش های محاسبات تاسیسات برقی ساختمان، مبحث محاسبات مقطع سیم ها و کابل ها است. همانطور که اطلاع دارید کلیه سیم ها و کابل ها قابلیت عبور جریان را تا حد معینی دارند که این مقدار بستگی به نوع سیم و کابل، مقطع آن، نحوه اجرای آن و همچنین حداکثر دمای محیط دارد. درصورتی که از سیم یا کابل مقداری بیش از این جریان حداکثر عبور کند به دلیل افزایش دما در طول زمان عایق بندی آن دچار اشکال شده و به علت شکننده شدن عایق بندی احتمال اتصالی و آتش سوزی بالا خواهد رفت. همچنین طبق ویرایش جدید مبحث سیزدهم مقدار حداکثر افت ولتاژ در مدارات تاسیسات برقی محدود بوده و در صورتی که از سیم و کابل با مقطع مناسب استفاده نشود بسته به طول مسیر هر مدار افت ولتاژ زیاد شده که این خود باعث افت راندمان تجهیزات برقی، اضافه بار بر روی موتور ها و خرابی دستگاه ها خواهد شد. از سوی دیگر با برآورد بالاتر مقاطع سیم ها و کابل ها بدون انجام محاسبات، هزینه اجرای تاسیسات برقی بدون دلایل فنی بالا خواهد رفت. در این آموزش سعی شده با جمع بندی تمامی منابع قابل استناد در بحث محاسبه مقطع سیم ها و کابل ها و همچنین دستورالعمل های اجرایی در این زمینه یک مجموعه کامل و کاربردی جهت طراحی و محاسبات مقطع سیم ها و کابل ها ارائه شود.
ویدیو معرفی بخش 2
◄ آشنایی با کلیدهای خودکار مینیاتوری
◄ بررسی استانداردهای کلیدهای خودکار مینیاتوری
◄ آشنایی با مشخصات فنی کلید مینیاتوری (60898IEC /EN)
◄ بررسی کلیدهای مینیاتوری AC
◄ بررسی ویژگی کلیدهای مینیاتوری دارای پل نول (تک فاز با نول و سه فاز با نول)
◄ بررسی انواع سیستم ها از نظر ایمنی و محاسبات حداکثر مقاومت زمین قابل قبول
◄ آشنایی با انتخاب فیوز ها و کلیدهای خودکار از نظر ایمنی
◄ آشنایی با کلید محافظ جان (RCD)
◄ بررسی نکات کاربردی در نصب کلید محافظ جان (RCD)
◄ انتخاب فیوز ها از نظر اضافه جریان
◄ بررسی عوامل ایجاد جریان اضافه بار
◄ محاسبات جهت حفاظت در برابر اضافه بار
شرح دوره
مهمترین اهداف از طراحی تابلوهای برق ساختمان ها تامین ایمنی افراد و وسایل و تجهیزات برقی است. به این منظور در گام نخست باید شناخت کافی از نحوه عملکرد وسایل حفاظتی مانند کلیدهای مینیاتوری و کلیدهای محافظ جان یا RCD را داشته باشیم. همچنین به کمک اطلاعاتی که از برآورد بار بدست آمده یک طراحی صحیح با انتخاب وسایل حفاظتی با ظرفیت و چیدمان مناسب در تابلو ها انجام پذیرد. ضمنا با توجه به وابستگی ایمنی طرح به مشخصات سیستم ارت بایستی در طراحی با انواع سیستم ها از نظر ایمنی آشنا بوده و با علم نسبت به مشخصات فنی سیستم ارت ساختمان از جمله مقاومت آن از وسایل حفاظتی مناسب استفاده شود. همچنین محاسبات صحیح جهت عدم ایجاد اضافه بار، بر روی سیم ها و کابل ها نیز وابسته به طراحی و انتخاب وسایل حفاظتی داشته و بایستی محاسبات سیم ها و کابل ها و همچنین وسایل حفاظتی بر اساس دیماند مدارات برقی بطور کاملا هماهنگ صورت پذیرد. در این آموزش سعی شده با جمع بندی تمامی منابع قابل استناد در بحث محاسبات وسایل حفاظتی مانند کلیدهای مینیاتوری و محافظ جان و همچنین دستورالعمل های اجرایی در این زمینه یک مجموعه کامل و کاربردی جهت طراحی و محاسبات وسایل حفاظتی ارائه شود.
ویدیو معرفی بخش 3
◄ معرفی انواع لوله های برق مورد استفاده در تاسیسات برقی ساختمان
◄ آشنایی با سایز های استاندارد لوله پلاستیکی سخت PVC (پلیکا)
◄ بررسی کاربرد سایز های مختلف لوله های پلیکا
◄ آشنایی با سایز های استاندارد لوله های خرطومی پلاستیکی
◄ معرفی انواع لوله های فولادی برق مورد استفاده در تاسیسات برقی ساختمان
◄ آشنایی با سایز های استاندارد لوله های فولادی
◄ بررسی حداکثر فضای اشغالی مجاز برای لوله های برق برحسب تعداد و نوع هادی ها
◄ بررسی تعداد مجاز سیم های NYAF و NYA و سیم تلفن در لوله های سیاه
◄ بررسی نحوه انتخاب اندازه دهانه لوله های فولادی بر حسب تعداد هادی ها و نوع آن ها
◄ بررسی حداکثر تعداد مجاز هادی های روشنایی و نیرو در داخل لوله های مختلف
◄ بررسی حداکثر تعداد مجاز هادی های جریان ضعیف (تلفن، زنگ و مانند آن) در لوله های مختلف
◄ آشنایی با عرض، طول، ارتفاع و ضخامت های استاندارد سینی کابل بر حسب میلیمتر
◄ آشنایی با درپوش های استاندارد سینی کابل ها
◄ بررسی انتخاب سایز لوله های برق در یک پروژه واقعی
شرح دوره
مهندسین طراح برق در کنار محاسبات مقطع سیم ها و کابل ها باید نوع مناسب لوله های برق مورد استفاده، سایز مناسب آن ها و همچنین ابعاد سینی کابل ها را در طراحی های خود مشخص کرده و مهندسین ناظر برق بر حسن اجرای این موارد نظارت داشته باشند. جهت تعیین سایز و نوع لوله های برق و سینی کابل ها در گام نخست بایستی با انواع لوله ها و سینی کابل های استاندارد مورد استفاده در تاسیسات برقی ساختمان ها آشنا بوده و در گام بعدی با نحوه سایز بندی آن ها طبق استانداردهای مختلف از جمله سایز برحسب اینچ، میلیمتر و PG آشنایی لازم را پیدا کنیم. در نهایت با توجه به نحوه اجرای تاسیسات برقی، می توان نوع لوله یا سینی کابل مناسب را انتخاب کرده و طبق جداول استاندارد برحسب تعداد رشته های هادی ها و مقطع هادی ها می توان سایز مناسب را نیز برای لوله های برق و سینی کابل ها تعیین نمود. ضمنا در خصوص تعیین نوع و ابعاد لوله ها جهت اجرای تاسیسات جریان ضعیف ساختمان ها نیز می توان طبق جداول استاندارد مقطع مناسب برای لوله ها را انتخاب نمود. در این آموزش سعی شده با جمع بندی تمامی منابع قابل استناد در بحث تعیین نوع و مقطع لوله های برق و سینی کابل ها و همچنین دستورالعمل های اجرایی در این زمینه یک مجموعه کامل و کاربردی جهت محاسبه مقاطع آن ها ارائه شود.
سلام
خیلی عالی بود
سلام
این آموزش را دریافت کردم و خیلی راضی بودم و از مدرس محترم تشکر می کنم
با وجود اینکه رشته من برق هست ولی در زمینه تاسیسات مکانیکی هم فعالیت می کنم آیا پکیج طراحی و محاسبات برای رشته مکانیک هم دارید؟
سلام و احترام
پکیج طراحی و محاسبات تاسیسات مکانیکی ساختمان توسط مدرس دکتر خرم آبادی در حال ضبط است و به زودی بر روی سایت قرار خواهد گرفت.
مهندس برتر
سلام و تشکر از آموزش خوبی که قرار دادید
می خواستم بدونم که عددی که برحسب ولت آمپر بر روی فیوزها نوشته شده مربوط به چه چیزی هست؟
سلام و احترام
این عدد قدرت قطع فیوز را نشان می دهد
هر چه این عدد بزرگتر باشد در حالت ایجاد اتصالی فیوز از خود مقاومت بیشتری نشان داده و دچار اشکال نخواهد شد
به عبارت دیگر در محل هایی که امپدانس اتصال کوتاه کم است و در حالت اتصالی جریان زیادی از فیوز عبور می کند باید از فیوزی استفاده شود که قدرت قطع بالاتری دارد
مهندس برتر
سلام
تشکر می کنم از آموزش خوبتون بسیار عالی بود
سلام و وقت بخیر
من فارغ التحصیل رشته بر ق هستم قصد داشتم وارد حرفه ساختمان بشم. و هیچ تجربه و دیدی به این کار ندارم بنظرتون کدوم ویدئو هارو به ترتیب خریداری کنم برای یادگیری طراحی و نظارت؟ و اینکه ازمون نظام مهندسی رو بعد از یادگیری این ویدئو ها بدم یا قبل از اون؟
ممنون
سلام قطعا قبولی تو ازمون نام مهندسی برای افرادی که قصد کار تو مباحث تاسیسات رو دارن لازم هست. ولی به ترتیب محاسبات، نقشه کشی برق با اتوکد ، نور پردازی و محاسبات نور با دیالکولس و نظارت برق توصیه می شه البته اگر پکیچ طلایی برق رو خریداری کنید با تخفیف خدمت شما ارئه می شه
باسلام و وقت بخیر. من فارغ التحصیل رشته برق هستم و تصمیم داشتم وارد نظام مهندسی ساختمان بشم. هیچ پیش زمینه ای ندارم خواستم راهنماییم کنید کدوم داره ها رو به ترتیب یاد بگیرم؟ و اینکه به نظر شما چه زمانی اقدام کنم برای امتحان نظام مهندسی؟ قبل از یادگیری دوره ها یا بعد از یادگیری؟
با تشکر از سایت خوبتون
محاسبات فیوز هم داره؟
سلام و احترام
بله در فصل سوم این مجموعه بحث محاسبات فیوزهای مینیاتوری و محافظ جان بطور کامل بررسی شده است
مهندس برتر
سلام
من این آموزش رو به همراه پک نقشه کشی برق الان سفارش دادم کی بدستم می رسه؟
سلام و احترام
مدت زمان ارسال با پست پیشتاز بین 48 تا 72 ساعت بسته به آدرس شما میباشد. البته بعد از ثبت سفارش اگر حتی بصورت پستی خرید را انجام داده باشید لینک دانلود نیز به ایمیل شما ارسال خواهد شد و قادر خواهید در مدتی که مرسوله به دست شما می رسد بخشی از آموزش را از طریق دانلود ملاحضه بفرمایید.