انتخاب صفحه

آموزش جامع نرم افزار Proteus

99,000 تومانافزودن به سبد خرید

بخش ها: 7
سطح: پیشرفته
مدرس: مهندس زهرا سلیمانیان
کد فایل: pzs1400
مدت زمان: 3 ساعت 50 دقیقه

زهرا سلیمانیان : کارشناسی ارشد مهندسی برق و استاد دانشگاه

تالیف گروهی ، پشتیبانی تلفنی

برنامه ریزی ، تدریس و بازبینی فیلم ها توسط گروهی از اساتید و دانشجویان انجام میشود تا خطاهای احتمالی را به حداقل برسانیم. همچنین در پاسخ به سوالات شما گروهی از متخصصین به شما کمک می کنند.

دانلود آنی/ ارسال سریع

لینک های دانلود بلافاصله پس از ثبت سفارش به پنل کاربری شما اضافه می شود و لینک دانلود به ایمیل شما هم ارسال میشود در صورت خرید پستی ارسال پستی به همراه کد رهگیری مرسوله در اولین ساعت اداری روز انجام می شود

بازگشت وجه در صورت نارضایتی

دوره ها در آموزش برتر به صورت گروهی مورد بازبینی قرار می گیرد. همچنین از کیفیت دوره های ارائه شده در آموزش برتر مطمئن هستیم در صورت نارضایتی وجه واریزی شما با احترام برگشت داده می شود.

پروتئوس نرم‌افزاری برای شبیه‌سازی ریزپردازنده ها، ایجاد شماتیک و طراحی تختهٔ مدار چاپی است. این نرم‌افزار توسط لب‌سنتر الکترونیکز (به انگلیسیLabcenter Electronics) گسترش می‌یابد. آخرین نسخه از این نرم‌افزار نسخه ۸٫۱ آن است که در سال ۲۰۱۴ رونمایی شد.

نرم افزار از دو بخش اصلی ISIS و ARES تشکیل شده است. ISIS طراحی شماتیک و شبیه سازی مدارات آنالوگ، منطقی و میکروکنترلری را عهده دار است که قابلیت برنامه دهی و برنامه نویسی را نیز داراست، کتابخانه ISIS طیف وسیعی از میکروکنترولر ها را شامل بوده و محبوبیت اصلی پروتئوس به علت قابلیت اطمینان و دقت ISIS است. ARES امکان طراحیتختهٔ مدار چاپی از طریق یا بدون ورود شماتیک (از محیط ISIS) را به کاربر میدهد. ARES نسبت به آلتیوم کتابخانه و قابلیت های کمتری داراست و ضعف اصلی این نرم افزار نسبت به رقباست.

این نرم‌افزار از نظر قدرت، آسانی و انعطاف‌پذیری به‌ویژه برای مبتدی‌ها، و نسبت به نرم‌افزارهای دیگر، بسیار مورد توجه قرار گرفته است

تعداد مثال ها

تعداد دقیقه های آموزش

تعداد پشتیبانان

%

رضایت کاربران

◄ معرفی منو های اصلی و ابزار های کاربردی
◄ نحوه انتخاب و قرار گیری قطعات در صفحه شماتیک
◄ ایجاد یک مدار دیجیتالی ساده

شرح دوره

مدارات الکترونیکی چنان نقشی در زندگی روزمره ما پیدا کرده اند که به جرات میتونیم بگیم عصر فناوری فعلی عصر الکترونیک است. سیستم های الکترونیکی در مخابرات کنترل ترافیک هدایت های فضایی تجهیزات پزشکی هواشناسی و اینترنت نمونه های آشنایی برایمان هستند و همونطور که شاهد هستیم همه روزه در حال گسترش و پیچیدگی بیشتری میشوند. بنابراین برای طراحی و ساخت مدارها باید از روش های بروز و جدیدی استفاده کنیم. مهمترین بخش پروژه ابتدا طراحی نقشه شماتیک شبیه سازی مدار و سپس تهیه یا همون برد مدارچاپی است.
بسیاری از ما مهندسان و دانشجویان الکترونیک در پیاده سازی مدارها دچار مشکلاتی میشویم که علت اصلی انها عدم آشنایی با ابزارهایی است که امروزه به عنوان نرم افزار های مختلف شناخته میشوند.
وقتی برای یادگیری هر نرم افزار هم اقدام میکنیم با حجم زیادی از اطلاعات و منابع مختلف روبرو میشیم که خب طبیعتا بخش زیادی از انها اصلا کاربردی نیستن به همین خاطر تیم مهندس برتر در این ویدئو سعی کرده است تا مفاهیم اصلی و کاربردی را به ساده ترین شکل ممکن و در عین حال به صورت کاملا حرفه ای به شما عزیزان آموزش بدهد.
پروتئوس ساخت شرکت لب الکترونیکس می باشد.این نرم افزار از دو بخش به نام های isis و ares تشکیل شده است. ما از محیط isis برای طراحی کلیه مدارات الکترونیکی منطقی و مدارهای میکروکنترلی استفاده می کنیم در حالیکه از محیط ares برای طراحی بردهای مدار چاپی بهره میگیریم
حالاسوال اساسی اینجاست چرا پروتئوس؟؟؟
مهمترین دلیل اینکه: یک نرم افزار گرافیکی عالی است. بنابراین شما خیلی راحت میتوانید آن را یاد بگیرید و کار کنید و در عین این سادگی تمام قابلیت های نرم افزارهای مشابه را دارد. مورد بعدی داشتن کتابخانه های کاملی است که اکثر قطعات موجود در بازار را شامل میشود و حتی شما میتونین هر کتابخانه ای را که در طراحی لازم دارین بهش اضافه کنید!
در این آموزش از صفر تا صد طراحی مدار که شامل نحوه انتخاب و قرار گیری قطعات در صفحه شماتیک، ایجاد تغییر در پکیج ها، سیم کشی بین پایه ها، انواع تحلیل ها و نمودار ها، چگونگی ساخت یک قطعه جدید و افزودن به کتابخانه، نحوه پروگرم کردن آی سی ها به صورت مجازی و هر آنچه که شما برای تبدیل به یک طراح حرفه ای نیاز دارید آموزش داده شده است.

ویدیو معرفی بخش اول

◄ معرفی منابع ورودی از جمله منبع سینوسی، پالس، توان و …
◄ معرفی انواع دستگاه های اندازه گیری از جمله اسیلوسکوپ، لاجیک آنالیز، کانتر تایمر و …

شرح دوره

یکی از ویژگی های مهم نرم افزار پروتئوس داشتن ابزار اندازه گیری و منابع تولید سیگنال میباشد
اضافه نمودن منابع تغذیه مناسب و منابع تحریک مانند ژنراتورها
تعریف نقطه ها یی که باید شکل موج آن ترسیم شود نظیر پروب ها
انتخاب گراف مناسب برای شبیه سازی آنالوگ و دیجیتال
منابع مورد استفاده در پروتئوس
ژنراتورها :برای شروع روند شبیه سازی باید منابع مناسبی را برای تحریک مدار انتخاب نمود لیستی از ژنراتورهای موجود در پروتئوس در قسمت انتخابگر اشیاء نمایش داده خواهد شد.
ژنراتور سینوسی :برای تولید موج سینوسی پیوسته با فرکانس ثابت از این ژنراتور استفاده می شود. موقع استفاده برخی از پارامترهای زیر بایستی تنظیم کرد…
ژنراتور مولد پالس:در آنالیز مدارات آنالوگ برای تولید انواع سیگنالهای متناوب مربعی و دندانه اره ای و مثلثی می توان از این ژنراتور استفاده نمود.
ژنراتور نمایی(توانی):این ژنراتور برای مدل سازی زمان شارژ و دشارژ مدارات بکار می رود.
ژنراتور مدلاسیون فرکانس این ژنراتور یک شکل موج که نتیجه مدلاسیون فرکانس موج سینوسی با موج های دیگر است را تولید می کند.
پروب ها:بعد از آن که مرحله طراحی مدار به پایان رسید نیاز است که شکل موج برخی از گره های مدار آگاه شوید . برای اینکار ابتدا باید گره های مورد نظر را با پروب تعریف نمایید.
پروب جریان: پروبی است که بصورت سری در مدار بکار گرفته می شود از این رو یک پروب جریان نیاز دارد که در مسیر مناسب از مسیر جریان قرار بگیرد.
تجهیزات آزمایشگاهی مجازی.
ولت متر ها و آمپر مترها:
ولت مترها و آمپرمترها از دستگاه های پر کاربرد در یک آزمایشگاه مجازی بشمار می آیند. .
این تجهیزات قابلیت تنظیم طبق مقیاسی که مد نظر شما است را دارند و می توانید در رنج های گوناگون آنها را کالیبره نمایید.
اوسیلوسکوپ ها :
یکی از قویترین ابزارهای موجود این بخش اسیلوسکوپ است . این اسیلوسکوپ به واقع تمام قابلیتهای اسیلوسکوپ های آزمایشگاهی را دارا می باشد.و درآن می توانید انواع شکل موجها را مشاهده و در صورت نیاز اندازه گیری نمایید.
سیگنال ژنراتور مجازی :
یکی دیگر از دستگاه های بسیار جالب و پر کاربرد این نرم افزار دستگاه فانکشن ژنراتور می باشد و تمامی توانایی های یک سیگنال ژنراتور را دارا می باشد.تایمر های مجازی کانتر
یک دستگاه چند منظوره دیجیتالی است که می تواند برای اندازه گیری بازه های زمانی و فرکانس و شمارش تعداد پالس ها استفاده شود.

ویدیو معرفی بخش دوم

◄ انواع تحلیل های AC و DC
◄ انواع تحلیل های گذرا و فرکانسی
◄ رسم نمودار های مختلف

شرح دوره

در این ویدئو تحلیل انواع مدارات الکترونیکی از جمله مدارات آنالوگ و دیجیتال به طور کامل توضیح داده خواهد شد. در نرم افزار پروتئوس گزینه گراف شامل انواع تحلیل ها می باشد که شامل تحلیل آنالوگ، دیجیتال، مختلط، فرکانسی، انتقال، اعوجاج، نویز، فوریه و … می باشد. این آموزش به صورت موردی و با ارائه مثال های مناسب به طور مبسوط این بخش از نرم افزار را تشریح می نماید و در حین معرفی هر بخش به نکات و مطالب مهم نیز اشاره می شود. چگونگی تحلیل ها با رسم نمودار های مربوطه آموزش داده می شود.

ویدیو معرفی بخش سوم

◄ انواع روش های کاهش حجم سیم کشی با استفاده از ترمینال های Deafault
◄ انواع روش های کاهش حجم سیم کشی با استفاده از منوی Busus Mode و Wire Lable Mode
◄ انواع روش های کاهش حجم سیم کشی با استفاده از طراحی چند صفحه ای

شرح دوره

گاهی اوقات در طراحی یک مدار با حجم بسیار زیادی از سیم کشی بین پایه ها روبرو می شویم.این حجم بالا و گاها شلوغی و بهم ریختگی ظاهری مدار در زمانی طراح را با مشکل روبرو میکند که مدار در شبیه سازی خطا می دهد و یا حتی خروجی مدار مطلوب نمی باشد.در این صورت چاره ای جز تغییر و یا حذف المان ها و یا تغییر در مقادیر المان های موجود نمی باشد، که اگر مدار شلوغ و گیج کننده باشد، اعمال هر گونه تغییرات بسیار مشکل و زمانبر خواهد بود.در نتیجه اگر با روش هایی بتوان از میزان سیم کشی مدار کم نمود عیب یابی و تصحیح آن براحتی امکان پذیر می گردد.
از جمله روش های کاهش حجم سیم کشی استفاده از ترمینال ها می باشد. روش دیگر استفاده از باس یا گذرگاه است و در نهایت یک روش بسیار جالب و البته کاربردی ، طراحی چند صفحه ای می باشد.در طراحی چند صفحه ای شما می توانید مدار خودرا در 2 یا چند صفحه جداگانه قرار دهید و سپس آنها را به روشی که در این ویدئو آموزش داده خواهد شد به یکدیگر مرتبط نمایید .

ویدیو معرفی بخش چهارم

◄ طراحی و ساخت قاب یا پوشش خارجی برای ساخت یک قطعه جدید
◄ طراحی و ساخت محتوای داخلی برای ساخت یک قطعه جدید

شرح دوره

در طراحی مدار بعضی قطعات در کتابخانه پروتئوس موجود نمی باشد و در هنگام فراخوانی آن ها از کتابخانه یافت نمی شود. در این مواقع باید قطعه جدیدی ساخت و به کتابخانه های موجود در پروتئوس اضافه نمود. در این آموزش تمام مراحل ساخت و ایجاد یک قطعه جدید برای نمونه یک IC دیجیتالی آموزش داده خواهد شد. فرآیند ساخت یک قطعه شامل دو قسمت می باشد. یک مرحله ساخت یک قاب یا پوشش خارجی برای آن قطعه است و مرحله دیگر تعریف محتوای داخلی آن می باشد. تمام این موارد به صورت کامل در این ویدئو آموزش داده می شود.

ویدیو معرفی بخش پنجم

◄ ایجاد تغییر در پکیج های شماتیک و PCB
◄ ریختن کد هگز بر روی آی سی های دیجیتالی

شرح دوره

گاهی اوقات در طراحی مدارات الکترونیکی نیاز به استفاده از قطعاتی داریم که پکیج آنها در کتابخانه های پروتئوس موجود نیست ولی می توان از قطعات موجود در خود نرم افزار استفاده کرد و تغییرات کوچکی در آنها ایجاد نمود تا به قطعه دلخواه برسیم. به عنوان نمونه یک ال سی دی 14 پایه داریم که میخواهیم تبدیل به نمونه 16 پایه شود در این صورت تنها کافیست که به نمونه اولیه 2 پایه اضافه نماییم که هم در نمونه شماتیک و هم در نمونه مدار چاپی این تغییرات اعمال می شود. در این ویدئو تمام موارد توضیح داده میشود. در ادامه چگونگی کار با آی سی دیجیتالی و نحوه ریختن کد هگز بر روی این آی سی نیز مفصلا آموزش داده می شود

 

ویدیو معرفی بخش ششم

◄ آشنایی با محیط PCB
◄ معرفی تمام منو ها و ابزار های کاربردی در این محیط
◄ نحوه ایجاد مدار و قرار دادن قطعات در صفحه به دو روش مستقیم و یا با استفاده از طرح شماتیک

شرح دوره

در نهایت یکی از مهمترین آموزش ها در نرم افزار پروتئوس آشنایی با محیط پی سی بی می باشد. هدف هر طراح پس از طراحی و اجرای مدار در محیط شماتیک ، تهیه برد مدار چاپی می باشد که تنها در این صورت میتواند نتیجه طراحی مدار خود را در عمل ببیند. پروتئوس یکی از کارآمدترین برنامه در زمینه تهیه برد مدار چاپی می باشد و کار کردن در محیط پی سی بی به همان سادگی کار در محیط شماتیک می باشد.
همانطور که در بخش های قبلی این آموزش محیط شماتیک به طور کامل معرفی و توضیح داده شده است در این ویدئو نیز محیط مدار چاپی به طور کامل به دو روش توضیح داده می شود. در روش اول میبایست مدار را ابتدا در محیط شماتیک طراحی نمود و پس از شبیه سازی و اجرا آن را به محیط مدار چاپی منتقل نمود. در حالیکه در روش دوم می توانید به طور مستقیم وارد این محیط شده و تمام مدار را در آن ترسیم نمایید. در نهایت نیز از نقشه مدار ترسیم شده پرینت گرفته و آماده برای انتقال بر روی برد مدار چاپی خواهد بود.

ویدیو معرفی بخش هفتم

پشتیبانی علمی از این بسته در سایت Mohandesbartar.ir انجام می گیرید